Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Με τη δροσιά της λίμνης, χορός και τραγούδι..


Υποβολή αιτήσεων επιλογής για εγγραφές μαθητών στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Αγρινίου του ΟΑΕΔ.

Από την ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Αγρινίου του Ο.Α.Ε.Δ. ανακοινώνεται, ότι κατά το σχολικό έτος 2015-2016 θα εισαχθούν εκατόν τριάντα δύο (132) μαθητές στις ακόλουθες ειδικότητες:
1. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών 
2. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
3. Κομμωτικής Τέχνης
4. Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου 
5. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
6. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στις 26 & 27 Ιουνίου στο Ζευγαράκι


Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η ανακύκλωση στα χέρια της “μαφίας” – Πώς λειτουργεί το κύκλωμα



Τις τρύπες του συστήματος της ανακύκλωσης στην Ελλάδα αποκάλυψε η πρόσφατη τοξική πυρκαγιά σε Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.
Ακατάλληλα και επικίνδυνα υλικά συγκεντρωμένα σε εκατοντάδες μη αδειοδοτημένες μονάδες και παράνομη απόρριψή τους στο περιβάλλον υπό την προστασία εγκληματικών στοιχείων συνθέτουν το ζοφερό σκηνικό μιας διαδικασίας που θα έπρεπε να αποτελεί πηγή κοινωνικού πλούτου στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
—Ακατάλληλα υλικά και πρόστιμα
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” στην καμμένη μονάδα του Ασπροπύργου εντοπίστηκαν νοσοκομειακά απόβλητα, ληγμένα φάρμακα, ορυκτέλαια, και μεγάλος αριθμός ελαστικών.
Στην εν λόγω μονάδα με επωνυμία «Γενική Ανακύκλωση Χάρτου Κτηματική Ξενοδοχειακή ΑΕ» είχαν επιβληθεί περιβαλλοντικά πρόστιμα και στο παρελθόν.

Ημερίδα για την προώθηση των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Tο Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα για την προώθηση των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, κάτω ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Εύηνου και νήσων Εχινάδων από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου στο Μουσείο Χαρακτικής «Βάσως Κατράκη» στο Αιτωλικό με τον συντονισμό του Συντονιστή του ΦΔ/ΛΜ κ. Γιάννη Σελιμά και την υποστήριξη των  στελεχών  του ΦΔ/ΛΜ κ. Μαλβίνας Καρανίκα και Σωτήρη Χρυσόπουλου.
Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, κ. Περγαντής Φώτης, ο οποίος τόνισε την σημασία της προώθησης ήπιων μορφών αναψυχής στο Εθνικό Πάρκο με τρόπο κατάλληλο ώστε να προαχθούν η προστασία του Πάρκου και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση ενώ συγχρόνως να υπάρξει ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής και η προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου.
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν  η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Σταρακά Χριστίνα και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Καραπάνος Νικόλαος. Η κα Σταρακά και ο κ. Καραπάνος χαιρέτισαν τις εργασίες της ημερίδας και τόνισαν το ενδιαφέρον της Περιφέρειας  και του Δήμου για τέτοιου είδους δράσεις.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Εθνικό Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής - Γιορτές στον Δήμο μας



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015
ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ώρα έναρξης  21:00
Ελληνική  Μουσική και Τραγούδια
Χορωδία  : «Πολύχρωμες Νότες»
Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου
Ορχήστρα : Φιλαρμονικής Δήμου Αγρινίου
Σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Κεντρική Πλατεία)
Ώρα έναρξης  21:00
Ελαφρά Παλιά Τραγούδια
Ώρα έναρξης 21:30
Ροκ Συναυλία
Χορωδία και  Ορχήστρα : «Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης »

Βιοκαύσιμα από κακά ζώων τροφοδοτούν ζωολογικούς κήπους, κινούν λεωφορεία

Μπορεί εδώ στο econews να μην μας αρέσουν ιδιαιτέρως οι ζωολογικοί κήποι και τα πάρκα όπου η άγρια ζωή φυλακίζεται για να μετατραπεί σε “εκπαιδευτικό” θέαμα, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι στο Ντητρόιτ των ΗΠΑ προσπαθούν να διορθώσουν αυτή την εικόνα.
Μόλις πρόσφατα, οι αρχές του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να κοιτάξουν τα κόπρανα των ζώων ως κάτι περισσότερο από “κακά”.
Κάθε χρόνο ο ζωολογικός κήπος απορρίπτει 400 τόνους κοπράνων και άλλων ζωικών αποβλήτων. “Και γιατί δεν τα μετατρέπουμε σε ενέργεια” αναρρωτήθηκαν οι αρμόδιοι.
Έτσι, συγκεντρώνουν χρήματα για να κατασκευάσουν ένα σύστημα αναερόβιας χώνευσης που θα μετατρέπει την κοπριά των ζώων σε βιοαέριο που θα τροφοδοτεί με ενέργεια το κτηνιατρείο του ζωολογικού κήπου εξοικονομώντας 80.000 δολάρια ετησίως.
Επίσης, τα κόπρανα των ζώων θα μετατρέπονται σε κομπόστ για τη λίπανση των φυτεμένων χώρων του ζωολογικού κήπου σε μια έκταση 100 στρεμμάτων.
Ένα αντίστοιχο, αλλά μεγαλύτερο σε μέγεθος σύστημα χώνευσης σχεδιάζει να κατασκευάσει ο ζωολογικός κήπος του Τορόντο στον Καναδά όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 5.000 ζώα και παράγονται 3.000 τόνοι ζωικών αποβλήτων ετησίως. Εκτός από τα απόβλητα του κήπου, η μονάδα θα επεξεργάζεται 14.000 τόνοι αποβλήτων τροφίμων μιας μεγάλης καναδικής αλυσίδας μαναβικής για να εγκαταστήσει ισχύ 500 Κιλοβάτ.

24χρονος "ΚΑΛΙΕΡΓΗΤΗΣ" συνελήφθη στην Μακρυνεία

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλλεξαν κατά την προανάκριση, πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, σήμερα το πρωί, σε δημοτικό διαμέρισμα του Αγρινίου, στην οικία του 24χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
• (22) δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες,
• (135,7) γραμμάρια κάνναβης,
• (12.200) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
• (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο 24χρονος καλλιεργούσε τα δενδρύλλια σε γλάστρες, τις οποίες είχε τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εξωτερικά της οικίας του, που περιβάλλονταν από πυκνή βλάστηση και δέντρα, ενώ πότιζε τα δενδρύλλια με λάστιχο που είχε συνδέσει σε παροχή νερού της οικίας του και είχε κρυμμένο σε χαμηλή βλάστηση.
Συνελήφθη, σήμερα (19-6-2015) το πρωί σε δημοτικό διαμέρισμα του Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας  24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ινδικής κάνναβης και για  παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου


Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου διοργανώνει στις 20 Ιουνίου 2015 ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 στο Μουσείο Χαρακτικής «Βάσως Κατράκη» ημερίδα με θέμα «Η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου». Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ως εισηγητές στελέχη της δημόσιας διοίκησης, της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η ημερίδα στοχεύει να ενισχύσει την προβληματική σχετικά με την προώθηση και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο εθνικό πάρκο όπως ο οικοτουρισμός, ο αναπηρικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο αλιευτικός τουρισμός αλλά και ο αγροτουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός, και άλλες ήπιες μορφές τουρισμού που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης για τους πολίτες του Εθνικού Πάρκου αλλά και νέα εισοδήματα στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης που σέβεται το περιβάλλον και το αναδεικνύει ως πηγή μιας νέας ευημερίας. Σας περιμένουμε με χαρά για να συζητήσουμε την καινούργια αναπτυξιακή κατεύθυνση που ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου θέτει στο τραπέζι της διαβούλευσης μαζί με του εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία των πολιτών.

Μικρή ιστορία της ντομάτας: οι μεταλλάξεις, οι Αζτέκοι και η καλλιέργεια

Η ταπεινή ντομάτα θεωρείται ως βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής: βασικό λαχανικό στη χωριάτικη σαλάτα, η ντομάτα αποτελεί τη βάση για όλα τα κοκκινιστά φαγητά και τις σάλτσες.
Η Εθνική Υπηρεσία Κήπων των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την ιστορία της ντομάτας ως πρόσφατο “success story” διότι επρόκειτο για ένα παρεξηγημένο ζαρζαβατικό επί σειρά αιώνων.
Οι ντομάτες προέρχονται από τη Νότιο Αμερική και συγκεκριμένα την Κορδιλιέρα των Άνδεων, η οποία εκτείνεται από το Περού και τον Ισημερινό έως τη Βολιβία και το Περού.
Οι ιθαγενείς πληθυσμοί έτρωγαν ντομάτες, αλλά δεν υπάρχουν αρχαιολογικά στοιχεία που να δείχνουν την καλλιέργειά τους κατ’ οποιονδήποτε τρόπο.
Οι ιστορικοί εικάζουν ότι τα ζώα έτρωγαν επίσης αυτές τις άγριες ντομάτες και ότι συνέβαλαν στην εξάπλωσή τους 3000 χιλιόμετρα βορειότερα, στην Κεντρική Αμερική.
Ήταν οι Αζτέκοι, πολιτισμός που προηγήθηκε των Μάγιας, οι οποίοι πρώτοι έφαγαν, καλλιέργησαν και ονομάτισαν την ντομάτα. Την αποκάλεσαν “τομάτλ” ή “ξτομάτλ”. Η επιστημονική ονομασία της ντομάτας είναι “Lycopersicon esculentum” η οποία σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “βρώσιμο λυκοροδάκινο”.

Το μεγαλείο του ποδοσφαίρου

Μέσα σε λίγες στιγμές παιδιά ηλικίας 11 ετών έδειξαν το γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Νεκρός 66χρονος από ανατροπή τρακτέρ στην Αγία Τριάδα της Άνω Μακρυνούς

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί ο 66χρονος Χ.Σ. κάτοικος Άνω Μακρυνούς, όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας από αδέξιο χειρισμό του τρακτέρ σε αγροτικό δρόμο κοντά στην Αγία Τριάδα της Άνω Μακρυνούς Μακρυνείας, έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε χαράδρα 15 μέτρων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επί τόπου.
Τον άτυχο άνδρα ανέσυραν νεκρό Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς που έσπευσαν στο σημείο.
Το Α.Τ Γαβαλούς ερευνά της συνθήκες πρόκλησης του τραγικού τροχαίου ατυχήματος.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Μνημόσυνο για τον Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλο

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, μετά την θεία λειτουργία, θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν.Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Δαφνιά Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.
Ο Αρχιφύλακας Γεώργιος Ανδριτσόπουλος έπεσε στο Δίστομο Βοιωτίας τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2013 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος υπερασπιζόμενος την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη της πατρίδας μας από πυρά Αλβανών κακοποιών.
Επίσης την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στις 11:00 το πρωί θα τελεστεί τρισάγιο στον τόπο εκτέλεσης του έναντι Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους στο Δίστομο Βοιωτίας.
Παρακαλούνται οι συγγενείς, οι συνάδελφοι, οι φίλοι του και όσοι τιμούν την μνήμη του να προσέλθουν και να ενώσουν τις δεήσεις των προς τον Ύψιστο.
Οι γονείς, Η Σύζυγος, Τα τέκνα, Τα αδέλφια

Οι γόπες των τσιγάρων θα τροφοδοτούν με ενέργεια τις συσκευές του μέλλοντος

Οι αυξανόμενες ανάγκες για έναν διασυνδεδεμένο κόσμο έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων υλικών που αποθηκεύουν ενέργεια με υψηλότερη αποδοτικότητα.
Ήδη υπάρχουν πολλά υποσχόμενα υλικά όπως το γραφένιο και οι νανοσωλήνες άνθρακα, ωστόσο ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστημίου της Σεούλ στη Νότια Κορέα πιστεύουν ότι βρήκαν ένα ακόμα καλύτερο υλικό: τις γόπες των τσιγάρων (ναι το ίδιο απόρριμμα που η αμερικανική εταιρεία TerraCycle ανακυκλώνει για να παράξει λίπασμα και βιομηχανικό πλαστικό).
Τα αποτσίγαρα περιέχουν τοξικές και μη βιοδιασπώμενες χημικές ενώσεις (για αυτό όσοι καπνίζετε σταματήστε επιτέλους να βρωμίζετε τις παραλίες), που καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα.
Η συλλογή και η επεξεργασία τους στο εργαστήριο, όχι μόνο θα επέτρεπε την ασφαλή απόρριψη ενός επικίνδυνου υλικού, αλλά σύμφωνα με τους κορεάτες επιστήμονες θα συνέβαλε στην παραγωγή ενός άριστου μέσου αποθήκευσης ενέργειας με μια διαδικασία που αποτελείται από ένα μόλις βήμα γνωστή ως πυρόλυση.

Ημερίδα για τη Δωρεά Μυελού των Οστών στο Αγρίνιο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών "Χάρισε Ζωή" και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη - 14 Ιουνίου, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: "Χάρισε Ζωή - Νίκησε τη Λευχαιμία"
Ομιλητές:
Αλεξάνδρα Σαρμά - Εκπρόσωπος ΚΕΔΜΟΠ "Χάρισε Ζωή"
Πουρνάρα Βασιλική - Διευθύντρια Αιμοδοσίας Γ.Ν.Α

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 18.30 στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου (Γ.Ε.Α).

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Να «Παίξουμε ….. Χορεύοντας»

 Πρόσκληση
Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας
σας προσκαλεί να
«Παίξουμε ….. Χορεύοντας»
την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 ώρα 8.00
στο χώρο
των 3ου Γυμνασίου & 6ου Λυκείου Νέας Ιωνίας
(Μακελαράκη και Σαλαμίνος, Περισσός)
Θα ακολουθήσει γλέντι με την Παραδοσιακή Ορχήστρα Χοροσταλίτες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                        Η Γενική Γραμματέας 
Αθ. Ραφτόπουλος                             Ευ. Λιτοσελίτη

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Μια Σταμνιώτισσα στο Μπακού

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στο μακρινό Μπακού του Αζερμπαιτζαν θα διεξαχθει το Α' Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής.Η Ελλάδα μας θα εκπροσωπηθεί στο ασνάμπλ από τη 18χρονη Σταμνιώτισσα ΖΩΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ κόρη του Νίκου Κοντογιάννη και της Αλέξιας Διαμαντή.!!!Η Ελληνική αποστολη με τα κορίτσια της ρυθμικής ταξιδεύει Πέμπτη11/6 για να βρίσκεται στο Μπακού 12/6 ,όπου θα παρελάσει στην τελετή έναρξης..Ο αγώνας των κοριτσιών της εθνικής ομάδος ανσάμπλ ρυθμικής θα γίνει την Τετάρτη 17/6 ,ώρα 8.30 π.μ ( ώρα Ελλάδος), και θα μεταδοθεί πιθανόν από την Νεριτ , η οποία έχει και τα δικαιώματα μετάδοσης των Πρώτων Πανευρωπαικών αγώνων.
Τα δυο προγράμματα της ρυθμικής ( 5 κορδέλλες και 2 στεφάνια -4 κορύνες) θα παρουσιάζονται εναλλάξ με τα προγράμματα ακροβατικής γυμναστικής!!!
Ως πιθανή ώρα (Ελλάδος) εμφανισης των κοριτσιών δίνεται η 09.30' π.μ.Η τελική οκτάδα και στα δύο όργανα θα συμμετάσχει στα τελικά οργ'ανων την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.....

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Κάπου στην Μακρυνεία....


Η ΠΑΝΣΥ στον μεγάλο Έλληνα και Αιτωλοακαρνάνα πολιτικό ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

Το Κ.Σ. της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα και Αιτωλοακαρνάνα πολιτικό ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης της “ΣΤΟΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ”, που βρίσκεται στην οδό Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου - Αρσάκειο Μέγαρο Αθήνα (στάση μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»).


Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τσάι του βουνού: Η καλλιέργεια

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την καλλιέργεια του τσαγιού, από τον γεωπόνο της Ένωσης Αγρινίου Νίκο Μπαρτσώκα.
Πολυετής πόα αυτοφυής στην Ελλάδα, απαντάται σε ξηροθερμικές συνθήκες και πετρώδη λιβάδια με ασβεστολιθικά πετρώματα, σε υψηλό υψόμετρο. Βλαστοί απλοί ή διακλαδιζόμενοι, ύψους 10-30cm, υπόλευκοι και καλύπτονται από πυκνό τρίχωμα. Άνθη χρώματος ανοιχτού κίτρινο, από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αφεψημάτων με ευεργετικές ιδιότητες.
Τρόπος αναπαραγωγής: Συνιστάται αγενής αναπαραγωγή παρόλο που οι σπόροι του σιδερίτη φυτρώνουν εύκολα. Πολλαπλασιασμός με σπόρο δημιουργεί μεγάλη ανομοιομορφία φυτικού υλικού στην ανάπτυξη την εποχή άνθισης αλλά και στην ποσότητα των ανθοφόρων στελεχών.Αρχικό υλικό υψηλής ποιότητας μπορεί να δημιουργηθεί με ιστοκαλλιέργεια και στη συνέχεια στον αγρό να προκύψουν νέα φυτά από παραφυάδες.Τρόπος καλλιέργειας :
Προετοιμασία εδάφους στον αγρό: Δεν απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς καθώς φυτεύεται σε ορεινά, επικλινή, πετρώδη, εδάφη. Πριν τη φύτευση γίνεται κατεργασία με το χέρι στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ευχαριστήρια του Αετού Σταμνάς

To ΔΣ του Αετού Σταμνάς δια του Προέδρου του ΜΠΟΥΡΟΥ Δημ.του Αλκιβιάδη και σύσσωμος ο υγιής αθλητικός κόσμος της ομάδος μας,συγχαίρει τις κάτωθι ομάδες για τον προβιβασμό τους στις πιό πάνω κατηγορίες και εύχεται σ' αυτές καλή ποδοσφαιρική χρονιά.
ΑΛΙΚΥΡΝΑΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ, ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΑΜΦΙΛΟΧΟ, ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΜΥΡΤΙΑΣ, ΑΕ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ, ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΑΚΟΥ, ΑΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΟ ΡΗΓΑΝΑ, ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, ΑΟ ΓΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ, ΑΕ ΠΑΠΑΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΣΤΑΜΝΑΣ