Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Υποβαθμίζεται σε αστυνομικό σταθμό το Αστυνομικό Τμήμα Γαβαλούς


Σύμφωνα με το Π.Δ. με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, που αναρτήθηκε στο site των αστυνομικών της ένωσης Κυκλάδων και αναδημοσιεύει το site  www.bloko.gr  επέρχονται μεταβολές στην οργανωτική δομή των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας.

Η μεταβολή αυτή επηρεάζει και την λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος Γαβαλούς το οποίο μετατρέπεται σε Αστυνομικό Σταθμό, ο οποίος θα υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού. 
Αναλυτικά στο άρθρο 39 αναφέρεται:
Άρθρο 39
Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας
1.  Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου,
β. Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου,
γ. Τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου,
δ. Αστυνομικό Τμήμα Ξηρομέρου,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας,
στ. Τμήμα Τροχαίας Ναυπακτίας και
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.
2.  Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Γαβαλούς, ο οποίος εδρεύει την τοπική κοινότητα Γαβαλούς της δημοτικής ενότητας Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.
3.  Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην της περίπτωσης  ζ΄, της οποίας ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Αιτωλικού του δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Να σημειώσουμε ότι οι Μακρύνειοι είναι αντίθετοι τόσο στην κατάργηση όσο και στην υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος και με παρεμβάσεις τους έκαναν γνωστά τα προβλήματα που θα προκύψουν από την κατάργηση του.

Τελικά η κατάργηση του ΑΤ Γαβαλούς έρχεται από την πίσω πόρτα πάρα τις υποσχέσεις του συμπατριώτη μας Υπέρ-υπουργού Κου Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: