Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Σημαντική η Συμβολή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Έρευνα σε Θέματα Ασφάλειας Υπολογιστών.

Σημαντική η Συμβολή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Έρευνα σε Θέματα Ασφάλειας Υπολογιστών. 
Σημαντική ήταν η παρουσία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ στη Λεμεσό της Κύπρου που διεξήχθη το διεθνές συνέριο Σχεδιασμού Ψηφιακών Συστημάτων (Digital Design Systems - DSD 2016, http://dsd-seaa2016.cs.ucy.ac.cy/index.php?p=DSD2016). Ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος κ. Παρασκευάς Κίτσος (φωτογραφία) συμμετείχε στο συνέδριο ως Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του συνεδρίου (PC chairman) καθώς επίσης και στην διοργάνωση τριών ειδικών συνεδριών που αφορούσαν τον Σχεδιασμό Ψηφιακών Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων για Συστήματα Ασφάλειας (IC Design for Security Applications) και τις οποίες παρακολούθησαν πλήθος ερευνητών και καθηγητών από όλο το κόσμο. Στην κάθε συνεδρία παρουσιάστηκαν τέσσερις εργασίες από ερευνητικές ομάδες αναγνωρισμένων πανεπιστημίων από χώρες όπως η Γαλλία, Τσεχία, Ινδία, Ελλάδα και ερευνητικά κέντρα από Γερμανία και Αυστρία. Τέλος, ο κ. Κίτσος παρουσίασε την ερευνητική του εργασία που αφορούμε την ανίχνευση ιόμορφου υλισμικού (Hardware Trojan Detection) σε ολοκληρωμένα κυκλώματα τύπου FPGA και η οποία έτυχε μεγάλου ενδιαφέροντος. 
Ο κ. Κίτσος είναι υπεύθυνος της Ομάδας Σχεδιασμού Ψηφιακών Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων (http://diceslab.cied.teiwest.gr/index.php/el/) του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. 
Τέτοιες ενέργειες φανερώνουν την συνεχώς αυξανόμενη δυναμική του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: