Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Εγκαίνια του ανακαινισμένου γυμνασίου Γαβαλούς

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν την  Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Γυμνασίου Γαβαλούς. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αγρινίου και η Διεύθυνση του σχολείου. 
Προηγήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός και στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου  ο οποίος εξήρε τους έχοντες την πρωτοβουλία, από παλαιότερα, για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. «Ήταν μια  μεγάλης κλίμακας παρέμβαση όπου αποκαταστάθηκαν στο σύνολο τους οι βλάβες που είχε  υποστεί το κτίριο, εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, τον Απρίλιο του 2007. Ένα σχολείο «κόσμημα», με  δέκα μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και δύο μικρές για κάλυψη εργαστηριακών αναγκών. Ένα έργο που πολλοί μόχθησαν και συμμετείχαν αποτελεσματικά για την ολοκλήρωση και την ανακαίνιση  του. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλους αυτούς, που είτε ως άτομα, είτε ως φορείς συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε να φτάσουμε στη σημερινή ευχάριστη ημέρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου. 
Ρεπορτάζ: Αχελώος TV

Στη συνέχεια  ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Απόστολο Κατσιφάρα, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ.Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Γαβαλούς κ.Βασίλειο Δανιά. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα του έργου, χαρακτηρίζοντάς το ως  έργο πνοής για την παιδεία και πραγματικό «κόσμημα» για την περιοχή. Αμέσως μετά απονεμήθηκαν αναμνηστικές ευχαριστήριες πλακέτες στους πρώην Διευθυντές Α.Κουράκη, Χ.Μπλίτσα, Σ.Παπαθανασίου, Ι.Τούρκα, Ε.Καραθανασόπουλο και Ε.Αδάμη.
Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παπαναστασίου χτύπησε το παραδοσιακό παλιό χειροκίνητο κουδούνι ανασύροντας νοσταλγικές στιγμές από τη μνήμη παλαιών μαθητών του σχολείου.
Οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και αμέσως μετά παρακολούθησαν την προβολή παρουσίασης παλαιών ασπρόμαυρων φωτογραφιών από τη σχολική ζωή του Γυμνασίου Γαβαλούς από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του, με παλαιότερη αυτή του 1925, όταν κτιζόταν το πετρόκτιστο κτίριο. Υπήρξε έκθεση παλαιών αυθεντικών αναγνωστικών και σχολικών βιβλίων, έκθεση πινάκων ζωγραφικής και φωτογραφιών.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αγρινίου, Διευθυντές σχολικών μονάδων  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης , Σχολικοί Σύμβουλοι, οι Διοικητές της Π.Υ Αγρινίου και του Α.Τ Γαβαλούς, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: