Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Προκήρυξη Τριήμερου Σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις 18,19 και 20 Δεκεμβρίου 2015

Το ΚΠΕ Θέρμου, στο πλαίσιο του Έργου "Δράσεις Διά Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία" που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και με φορέα διαχείρισης του έργου το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προγραμματίζει την υλοποίηση τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς χωρίς ή με μικρή εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, οι οποίοι σκοπεύουν να αναλάβουν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για το τρέχον σχολικό έτος με τίτλο: "Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος Π.Ε." Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. Θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, εργαστήρια και μελέτη στο πεδίο με θεματικές που στοχεύουν στην εισαγωγική επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε βασικές έννοιες και αρχές της Π.Ε. καθώς και μεθοδολογία για την υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Το ΚΠΕ Θέρμου είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την επαναλειτουργία του ξενώνα του, δυναμικότητας 30 κλινών, όπου και θα φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς στις 18 και 19 Δεκεμβρίου. Επίσης το ΚΠΕ Θέρμου θα καλύψει στους συμμετέχοντες το δείπνο της Παρασκευής, το γεύμα και το δείπνο του Σαββάτου καθώς και καφέ, χυμό, νερό, κουλουράκια στα διαλείμματα. Θα καλύψει ακόμη τα έξοδα μετακίνησής τους για μετάβαση στο πεδίο μελέτης και θα τους χορηγήσει βεβαίωση συμμετοχής.
Τα έξοδα μετακίνησης των επιμορφούμενων θα καλυφθούν από τους ίδιους.
Συνολικά μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο 45 εκπαιδευτικοί.
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών του Νομού Αιτ/νίας που θα συμμετέχουν από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης είναι: 15 από την Α/θμια και 15 από την Β/θμια (σύνολο 30 εκπαιδευτικοί). 
Σε περίπτωση που οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών μιας βαθμίδας είναι λιγότερες από τις προβλεπόμενες, οι θέσεις τους θα καλύπτονται από τους εκπαιδευτικούς της άλλης βαθμίδας.
Προτεραιότητα έχουν εκείνοι που δεν έχουν παρακολουθήσει άλλο σεμινάριο Π.Ε. σε Κ.Π.Ε. και σκοπεύουν να υλοποιήσουν πρόγραμμα Π.Ε.. Το σεμινάριο είναι επίσης ανοιχτό για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του Νομού Αιτ/νίας. 
Όσοι από τους αιτούντες εκπαιδευτικούς δεν θα επιλεγούν και επιθυμούν να συμμετέχουν, δεκαπέντε (15) από αυτούς, μπορούν να συμμετέχουν με την υποχρέωση να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα διαμονής τους σε ξενοδοχείο της περιοχής (Θέρμιος Απόλλων τηλ. 2644024024 και Αλθαία τηλ.2644023133).
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Σεμινάριο, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτεται και να την υποβάλλουν στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Αιτ/νιας έως την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τον υπεύθυνο Α/θμιας είναι: mail@dipe.ait.sch.gr και της Β/μιας: mail@dide.ait.sch.gr Η λίστα συμμετεχόντων καθώς και η λίστα όλων των αναπληρωματικών ανά Βαθμίδα εκπαίδευσης και οι αιτήσεις να αποσταλούν στο ΚΠΕ Θέρμου μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων μέχρι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 (καταληκτική ημερομηνία) με email στο kpetherm@gmail.com 
Παρακαλούμε για την έγκαιρη ανταπόκρισή σας ώστε να είναι δυνατή η έγκριση του σεμιναρίου από το ΥΠΠΕΘ.
Εγκαίρως θα ενημερωθείτε με email για:
1. Το αναλυτικό πρόγραμμα 
2. Κατάσταση εισηγητών 
3. Κατάσταση συμμετεχόντων εκπαιδευτικών 
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας. 
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΚΠΕ ΘΕΡΜΟΥ 

Νικόλαος Καρανταλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: