Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ξεσηκωμός στη Μακρυνεία για το Α.Τ Γαβαλούς και το Περιφερειακό Ιατρείο

Γ. Παπαναστασίου: «Να μην ξαναπατήσει κανένας Υπουργός ή Βουλευτής στη Γαβαλού»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Γαβαλού, του Δήμου Αγρινίου, από κατοίκους, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της περιοχής, αλλά και μαθητές για την επικείμενη κατάργηση του Α.Τ Γαβαλούς. Η συγκέντρωση είχε διπλό σκοπό, αφού οι συγκεντρωμένοι μετά την παράσταση έξω από το Α.Τ κατευθύνθηκαν και στο Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν, δεδομένου ότι επισήμως έχει έρθει διαταγή στο Ιατρείο ότι από 01/12/15 δεν θα εφημερεύει, παραβλέποντας εντελώς, ότι η λειτουργία του είναι άψογη μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο ιατρείο καλύπτει τουλάχιστον 15 χωριά και περίπου 18.000 κατοίκους.
Στην διπλή παράσταση διαμαρτυρίας παρέστη και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο πρώην Δήμων Μακρυνείας και Αρακύνθου, αλλά και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, όπως και Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων.
Ο κ. Παπαναστασίου
μίλησε και για την κατάργηση του Α.Τ, αλλά και για το Περιφερειακό Ιατρείο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από το Δήμο Αγρινίου και από εμένα προσωπικά με επιστολές προς τους Υπουργούς. Στη συνέχεια υπήρξαν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Θεωρούμε αδιανόητο και απαράδεκτο το γεγονός αυτό, όπως και οτιδήποτε συμβαίνει και καταργεί δομές του κράτους. Τελικά αυτό που αναρωτιόμαστε είναι αν υπάρχει κράτος και αν κάποιοι θέλουν να το διαλύσουν. Πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο συμβαίνει αυτό. Όταν λένε λ.χ ότι είναι θέμα κόστους απαντάμε πως παραχωρούμε ότι δημοτικό κτίριο υπάρχει αρκεί να παραμείνει η αστυνομία. Το ίδιο κάναμε και στον Άγιο Βλάσιο για το Α.Τ. Δεν υπάρχουν τέτοιοι λόγοι, είναι θέμα πολιτικών και πρέπει να καταλάβουμε πως κάποιοι δεν θέλουν να αστυνομεύεται ο τόπος μας. Πρέπει να τελειώσει το παραμύθι και να καταλάβουν ότι δεν θα γίνει μπάχαλο εδώ. Έχουμε γεμίσει μπαχαλάκηδες και αυτό πρέπει να σταματήσει. Όλοι πρέπει να ξεσηκωθείτε και να τηλεφωνήσετε ένας – ένας στους βουλευτές που ψηφίζεται, και να τους πείτε αν αφήσουν να συμβεί αυτό να μην πατήσει κανείς ξανά εδώ. Έπρεπε όλοι να ντρέπονται. Επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένας λόγος κατάργησης. Έπρεπε να είναι συγκεντρωμένος όλος ο κόσμος από την Μακρυνεία και τον Αράκυνθο, αλλά είμαστε εμείς και εμείς. Δεν μπορούμε να διεκδικούμε αν εμείς δεν το θέλουμε και αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση». Ο κ. Παπαναστασίου εν συνεχεία μιλώντας για το περιφερειακό ιατρείο είπε πως τον χαρακτήρισε έναν ακόμη εμπαιγμό.


Ο Πρόεδρος της Ένωσης

Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Νίκος Καραπάνος δήλωσε: «Το τμήμα της Γαβαλούς πρέπει να παραμείνει και να μεταφερθεί σε καλύτερο κτίριο, αφού ο λόγος που κλείνει είναι για να μειωθούν οι δαπάνες. Εδώ και χρόνια ζητάμε το παλιό Ειρηνοδικείο για να στεγαστεί το Α.Τ ή όποιο άλλο κτίριο υπάρχει διαθέσιμο για να φαίνεται στο υπουργείο ότι δεν υπάρχει δαπάνη για την Γαβαλού. Δεν γίνεται να λειτουργεί με 8 άτομα, πρέπει να ενισχυθεί.


Οι συνάδελφοι

δουλεύουν σε 24ωρη βάρδια μόνοι τους, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τους και την σωματική τους ακεραιότητα, χωρίς φυσικά να μπορούν να προσφέρουν επαρκώς, έχοντας να αστυνομεύσουν μια περιοχή χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και τουλάχιστον 15.000 με 18.000 κατοίκους».

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητες Γαβαλούς Ανδρέας Τσούφης δήλωσε: «Μαζί με όλους τους συλλόγους και τους φορείς της Μακρυνείας διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο του Α.Τ Γαβαλούς και για την απόφαση που έλαβαν για το Ιατρείο μας, που λειτουργεί άψογα. Η Αστυνομία καλύπτει τουλάχιστον 18 χωριά και οικισμούς και στην εποχή που αυξήθηκαν οι διαρρήξεις και τα τροχαία, μας αφήνουν ακάλυπτους. Θέλουμε να παραμείνει ως έχει το Α.Τ. Για το Ιατρείο υπάρχει απόφαση από το υπουργείο Υγείας να μην εφημερεύει, να κοπούν οι εφημερίες, την στιγμή που εξυπηρετεί τουλάχιστον 500 άτομα την εβδομάδα»

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τριχωνίου Ανδρέας Γκολφίνος δήλωσε: «Ανησυχήσαμε που μάθαμε ότι θα κλείσει το Α.Τ Γαβαλούς. Είμαστε ακάλυπτοι, όταν κλείνει κάτι υπάρχει και συνέχεια και δεν το θέλουμε. Ζητούμε από την πολιτεία να μεριμνήσει και να μην μας αφήσει στο έλεος του θεού».

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παπαδατών Πάνος Τούρκας δήλωσε: «Είναι απαράδεκτό να αφήσουν 24 χωρία χωρίς αστυνόμευση. Δεν επιτρέπεται να παίρνουν το τμήμα από μια τέτοια έκταση δύο πρώην δήμων. Πρέπει να πάμε και οι 24 πρόεδροι στην Αθήνα, στον υπουργό και να ζητήσουμε όχι μόνο να μην φύγει το Α.Τ από την περιοχή μας, αλλά να ενισχυθεί».

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ματαράγκας Βασίλης Γκρέκας είπε: «Παλιά στην Μακρυνεία υπήρχαν δύο Α.Τ, στη Ματαράγκα που έχει κλείσει εδώ και χρόνια και της Γαβαλούς που το κλείνουν τώρα. Είναι απαράδεκτο να μας αφήσουν έτσι. Αντιμετωπίζουμε πολλές κλοπές, οι καιροί άλλαξαν και θέλουμε αστυνόμευση για να νιώθουμε ασφάλεια, θέλουμε οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής να έχουν ασφάλεια».


Ο Εκπρόσωπος του

Σωματείου Δυτικής Ελλάδας Κεφαλονιάς και Λευκάδας των Πυροσβεστών Κώστας Καζανάς δήλωσε: «Συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους της περιοχής και θέλουμε να παραμείνει το Α.Τ και το Περιφερειακό Ιατρείο, αφού και η αστυνομία και το ιατρείο παρουσιάζουν μεγάλο έργο. Είναι πλήγμα να υπολειτουργεί το ιατρείο και να πάρουν την αστυνομία. Φέτος μαζί με τους εθελοντές πυροσβέστες και την αστυνομία που βοήθησε πολύ δεν υπήρξε κανένα περιστατικό. Τώρα που μπήκαμε σε σειρά, μας πάνε πάλι στο μηδέν. Η περιοχή έχει 10 με 15 χιλιάδες κατοίκους. Πρέπει το κράτος να κοιτάξει και τα χωρία για να μείνουν οι νέοι σ αυτά, τώρα δεν νιώθουν ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: