Άνω Κεράσοβο

Το Άνω Κεράσοβο (Τοπική Κοινότητα Άνω Κερασόβου - Δημοτική Ενότητα ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ), ανήκει στον δήμο ΑΓΡΙΝΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Η επίσημη ονομασία είναι “το Άνω Κεράσοβον”. Έδρα του δήμου είναι το Αγρίνιο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Άνω Κεράσοβο ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Άνω Κερασόβου, του πρώην Δήμου ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ του Νομού ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
Το Άνω Κεράσοβο έχει υψόμετρο 503 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
Σκαρφαλωμένο πάνω στο καταπράσινο Αράκυνθο το ορεινό αυτό χωριό του Δήμου Αρακύνθου είναι ευνοημένο από άποψη φυσικού περιβάλλοντος.
Είναι πέρασμα για όσους επιδιώκουν μια διαδρομή μέσα στη φύση είτε ως επισκέπτες του πανέμορφου δάσους καστανιάς είτε κατευθυνόμενοι προς Μεσολόγγι.
Οι 414 κάτοικοί του, σχετικά λίγοι, ασχολούνται με την καλλιέργεια κυρίως καστανιάς, την υλοτομία και την κτηνοτροφία.
Στο Άνω Κεράσοβο υπάρχει εργοστάσιο ξυλείας.
Οικισμοί
Το Κλήμα
Πηγή φωτογραφιών: Facebook, Panoramio

Παρακαλούμε τους φίλους του ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ NEWS αν διαθέτουν ιστορικό, φωτογραφικό ή οτιδήποτε θεωρούν χρήσιμο προς δημοσίευση υλικό να μας το στείλουν στο email makrinianews@gmail.com να το δημοσιεύσουμε.


Σας ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: