Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Τρία Πυροσβεστικά οχήματα για τις ανάγκες των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων Γαβαλούς και Παραβόλας.

Παραδόθηκαν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, από το Πυροσβεστικό Σώμα στο Δήμο Αγρινίου, τρία πυροσβεστικά οχήματα για τη λειτουργία των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων στην Δημοτική Κοινότητα Παραβόλας και στην Τοπική Κοινότητα Γαβαλούς. Η παράδοση – παραλαβή έγινε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο στον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό στο περιθώριο εκδήλωσης – ενημέρωσης και επίδειξης από το Πυροσβεστικό Σώμα και την ΕΛ.ΑΣ. σε μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων της περιοχής και στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραβόλας κ. Γιαννακάς Διονύσιος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαβαλούς κ. Ανδρέας Τσούφης.

Τα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια στην Παραβόλα και στην Γαβαλού ιδρύθηκαν μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα. Θα υπάγονται επιχειρησιακά και διοικητικά αποκλειστικά στο Πυροσβεστικό Σώμα και έχουν στελεχωθεί από πενήντα εθελοντές πυροσβέστες άνδρες και γυναίκες και τρεις μόνιμους πυροσβέστες.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά την παράδοση – παραλαβή των οχημάτων δήλωσε τα εξής: «Κατ αρχήν θέλω να συγχαρώ το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα το συντοπίτη μας αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο καθώς και τον Περιφερειακό Διοικητή κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο αλλά και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορο Μπόκα και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της ενημερωτικής εκδήλωσης στα σχολεία, για την πυροπροστασία. Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν ξεχωριστή σημασία γιατί η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά και άλλα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας μας πρέπει να ξεκινά πρώτα από τους μαθητές που βρίσκονται σε νεαρή ηλικία.
Παραλάβαμε σήμερα από το Πυροσβεστικό Σώμα τρία πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να στελεχωθούν οι δύο εθελοντικοί σταθμοί στη Γαβαλού και στην Παραβόλα. Οι εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί θα στεγαστούν σε δημοτικά κτίρια. Είναι μια πρωτοβουλία που πήρε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και θα συμβάλλει τα μέγιστα στον τομέα πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών και τυχόν άλλων φυσικών καταστροφών. Θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτή την πρωτοβουλία.
Ο κ.Μοσχολιός υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή Αγρινίου είναι σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα προκειμένου να κατασκευαστεί  νέο σύγχρονο κτίριο στην πόλη για τις ανάγκες της Υπηρεσίας. «Όπως γνωρίζετε το κτίριο που στεγάζεται η Πυροσβεστική στο Αγρίνιο είναι εντελώς ακατάλληλο, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και χωρίς εύκολη πρόσβαση. Για το σκοπό αυτό προχωρήσαμε σε ανταλλαγή οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου με οικόπεδο της Πυροσβεστικής, για τη δημιουργία σύγχρονου κτιρίου και ευελπιστούμε ότι μέσα από κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή ΣΔΙΤ θα υλοποιήσουμε αυτό το έργο» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαβαλούς Ανδρέας Τσούφης εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου και του Πυροσβεστικού Σώματος για την δημιουργία του εθελοντικού σταθμού πυρόσβεσης στην Γαβαλού. Τόνισε ότι το εθελοντικό κλιμάκιο αυτό μπορεί να επέμβει άμεσα κατά την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς. Όπως ξέρουμε η πυρκαγιές οι οποίες σβήνονται εν την γένεσή τους δεν προκαλούν μεγάλες καταστροφές και περιορίζονται άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: