Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σε έρημο έχει μετατραπεί ο κάμπος της Μακρυνείας

Οι κλοπές στα αντλιοστάσια έχουν θέσει εκτός λειτουργία τα δίκτυα
Προσπάθειες και από την Περιφέρεια για την βελτίωση των υποδομών άρδευσης 

28 εκ. κοστίζει το νέο ολοκληρωμένο έργο

Επιτακτική είναι η ανάγκη άρδευσης του κάμπου της Μακρυνείας, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια τα δίκτυα δεν λειτουργούν, εξαιτίας των φθορών που έχουν υποστεί.
Αίτημα για την βελτίωση των υποδομών και την επαναλειτουργία τους τέθηκε στον Περιφερειάρχη Αποστ. Κατσιφάρα, στην συνάντηση που είχε με τους προέδρους του ΤΟΕΒ της περιοχής της Παραχελωίτιδας στο Μεσολόγγι, τις προηγούμενες ημέρες. Τα  προβλήματα στις υποδομές οφείλονται, κυρίως, στις κλοπές που έχουν σημειωθεί στα αντλιοστάσια και, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και ο ΤΟΕΒ Μακρυνείας, δεν μπορούν να αποκατασταθούν. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην ποτίζεται ο κάμπος εδώ και τέσσερα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλλιέργεια. Επειδή, όμως, ξεκινάει και πάλι η καλλιέργεια του καπνού, που είναι ένα προϊόν που οι Μακρύνειοι γνωρίζουν πολύ καλά, δημιουργείται η ανάγκη επιδιόρθωσης των υποδομών.

Επί υφυπουργίας Θάνου Μωραΐτη είχαν εξασφαλιστεί 200.000 ευρώ για το σκοπό αυτό, όμως φαίνεται ότι δεν αρκούν και έτσι οι φορείς της Μακρυνείας, στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Κατσιφάρα, ζήτησαν επιπλέον χρήματα από την Περιφέρεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα τέτοιο ποσό, δεδομένου ότι τα οικονομικά της είναι συγκεκριμένα, ωστόσο υποσχέθηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες να βρεθούν τα χρήματα και να γίνει το έργο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το νέο αρδευτικό έργο, που πρέπει να γίνει στη Μακρυνεία για να ποτίζονται τα 32.000 στρέμματα του κάμπου, κοστίζει 28 εκατ. ευρώ και πρέπει να γίνει προσπάθεια ωριμότητας της μελέτης, προκειμένου να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.
Της ΒΑΣΩΣ ΒΗΤΤΑ
vasovitta@yahoo.gr

Πηγή: www.aixmi-news.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι σπουδαιογελοίοι πολιτικάντηδες, που νομίζουν ότι ο λαός έχει ξεχάσει τις λοβιτούρες τους.
Οι πονηροί πολιτευτές, που ποντάρουν στην ανάγκη του κοσμάκη (γιατί έτσι τον έμαθαν) για ένα ρουσφέτι. Για μια θέση, για ένα ξεροκόμματο στον δημόσιο τομέα.
Καταψηφίστε αγνοήστε ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ»
Του μόχθου και του Ιδρώτα μας.
Της ζωής μας.
Της παράδοσής μας.
Της πόλης μας.
Της αξιοπρέπειάς μας.
Της ανθρωπιάς μας.