Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ετήσια χοροεσπερίδα Πολιτιστικού Συλλόγου Καψοράχης στην Αθήνα


Την 1η Φεβρουαρίου 2014 ο Σύλλογος Καψοραχιτών – Παλαιοχωριτών Μακρυνείας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του, στο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ HALL στην Αθήνα.
Καψοραχίτες και φίλοι της Καψοράχης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και επιβραβεύοντας όπως όλα δείχνουν, τις προσπάθειες του συλλόγου, γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο του κέντρου. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε και το γλέντι με πολύ κέφι που ακολούθησε, εδραιώνουν και δικαιώνουν την πεποίθηση ότι πρέπει να γίνονται και τέτοιες εκδηλώσεις, για να κρατήσουν ζωντανή την  επικοινωνία μεταξύ των συγχωριανών.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Κουμπουλής, ευχαρίστησε τους παριστάμενους στην εκδήλωση και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την νεολαία η οποία με την παρουσία και συμμετοχή της σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος , αποτελεί την ελπίδα για τη συνέχιση της πολιτιστικής προσπάθειας του συλλόγου.

Συνέχισε λέγοντας:
Διανύουμε  μια δύσκολη οικονομικά περίοδο η οποία έχει ως συνέπεια  να σταματάει την αισιοδοξία, την ελπίδα και το χαμόγελό μας.
Μέσα από τις εκδηλώσεις μας τόσο στην Αθήνα όσο και στην Καψοράχη καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια  επικοινωνίας μεταξύ των συγχωριανών μας.
Η μικρή κοινωνία του χωρίου μας αν και είναι σκορπισμένη εν τούτοις έχει ένα κοινό σημείο αναφοράς.   Το Χωριό μας και τον σύλλογο μας.
Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να χρωματίζουμε μέσα από τις δράσεις μας την ζωή των κατοίκων αυτού του χωριού. Αυτό είναι ο πολιτισμός.
Η προσφορά του καθενός μας στον σύλλογο είναι εθελοντική, πάνω από  συμφέροντα και  ματαιοδοξίες. Έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε! Ελάτε μαζί μας! Βοηθείστε μας, συμβουλεύστε μας, στηρίξτε μας! Το να παραμένει κάποιος απλός θεατής και κριτής, καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος, δεν έχει πραγματικά κανένα νόημα. 
Και κατέληξε: Κι αν ακόμα δεν σας έχουμε πείσει για το έργο μας και την αναγκαιότητα ύπαρξης  του συλλόγου μας, σκεφτείτε τα παιδιά. Έχουμε  τεράστια ευθύνη απέναντί τους. Αυτά τα παιδιά προσμένουν το κλείσιμο των σχολείων και την επιστροφή τους στην ιδιαίτερή μας πατρίδα. Για τα παιδιά η πατρίδα τους είναι ο τόπος που γεννηθήκαμε εμείς. Εδώ απλά είναι ο τόπος που μας φιλοξενεί.
Στην συνέχεια ο ποιητής Φώτης Λέτσας έκανε ένα λογοτεχνικό αφιέρωμα στην γιορτή της μητέρας την οποία η χριστιανική εκκλησία τιμά για την προσφορά της την 2α Φεβρουαρίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Ο πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής του Νομού μας Κώστας Καραγκούνης, ο συντοπίτης μας Βουλευτής Β’ Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ και Υποψήφιος Βουλευτής του Νομού μας, ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Μακρυνείας Ευθύμιος Μακρυγιάννης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Βύρωνα Λευτέρης Τριανταφύλλου, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Μεσολογγίου Αγγελική Μπερερή και ο πρώην Πρόεδρος Υποστράτηγος Γιάννης Μπούρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας Άρης Σουφλής, ο πρόεδρος του συλλόγου Μαραθιωτών «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ» Γρηγόρης Καλουδιώτης η Γραμματέας Ζαρκάδα Ελένη και το μέλος Σταύρος Λιάπης, τον σύλλογο Μεσάριστας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» εκπροσώπησε το μέλος Μάρθα Λαίνα, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσάριστας Χρήστος Καραπάνος και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Λιθοβουνίου «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Θεόδωρος Κοτσάνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: