Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Oλοκληρώθηκε η εκδήλωση "ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ" στη Μακρυνεία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με την ονομασία "ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ" στο ΣΥΝΟΡΟ Μακρυνείας το περασμένο τριήμερο,10-11-12 Οκτωβρίου. 
Στο εκθεσιακό κομμάτι δόθηκε η ευκαιρία σε περισσότερες από 30 επιχειρήσεις και παραγωγούς να εκθέσουν προϊόντα και υπηρεσίες ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες και να συζητήσουν μεταξύ τους και να αναζητήσουν και πιθανά πεδία συνεργασίας.
Παράλληλα με το εκθεσιακό κομμάτι υπήρχε και το συνεδριακό όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν σειρά ζητημάτων αγροτικού, οικονομικού, πολιτιστικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα. Γεγονός είναι ότι καταξιωμένα στελέχη από όλα τα φάσματα δραστηριοτήτων ανέλυσαν τις απόψεις τους και δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις απορίες και τις απόψεις τους.
Ο Βασίλης Λοΐζος εκπροσωπώντας τους διοργανωτές τονίζει σε δήλωσή του :
"καταφέραμε το τριήμερο αυτό να δώσουμε αξία και σημασία σε μια ξεχασμένη περιοχή όπως είναι αυτή της Μακρυνείας. Το ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ήταν ένα γεγονός για το τόπο και η επισκεψιμότητα αποδεικνύει το ενδιαφέρον του κόσμου για ενημέρωση και πληροφόρηση, στόχος μας είναι η θεσμοθέτηση της εκδήλωσης."
Ο τέως Υπουργός και νυν Βουλευτής κ. Μάριος Σάλμας στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην υγεία όπως είναι σήμερα καθώς και στις μελλοντικές εξελίξεις στο τομέα αυτό. Μεγάλη σημασία έδωσε στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ως αναπληρωτής υπουργός υγείας αλλά και στη σημαντική βοήθεια για την λειτουργία του νέου νοσοκομείου Αγρινίου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου στο χαιρετισμό του τόνισε την σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων και στην ανάγκη για κοινή δράση προκειμένου να πετύχουμε περισσότερο.
Ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας μίλησε για την ευκαιρία των επιχειρήσεων και παραγωγών για εξωστρέφεια και προβολή των υπηρεσιών τους, και σημείωσε  ότι ανάλογες εκδηλώσεις  πρέπει να γίνονται και στους πιο μικρούς δήμους.
Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστος Βασιλάκος στην απογευματινή συνεδρία μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν δραστήριοι συνεταιρισμοί αλλά και στα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα ανοίξουν τέλος του μήνα. Επίσης ανακοίνωσε ότι το Νοέμβριο θα φέρει για ένα διήμεο κινεζική αντιπροσωπεία στην Αιτ/νία που θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ. κ. Κώστας Καλαντζής και  Γιώργος Μελιάδης αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα τέτοιων προσπαθειών και στην ανάγκη που έχει σήμερα η κοινωνία για πιο ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα του τόπου μας.
Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγρινίου κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης χαιρέτισε την εκδήλωση και ανέπτυξε τις απόψεις του, όπως το ίδιο έκανε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ματαράγκας κ. Θεοφάνης Γκρέκας.

Χορηγός επικοινωνίας: Μακρυνεία NEWS



Δεν υπάρχουν σχόλια: