Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μετά από επτά χρόνια ανακατασκευών το ιστορικό κτίριο του Γυμνασίου Γαβαλούς είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει ξανά.
Ο σεισμός της 10ης Απριλίου 2007 κατέστησε ακατάλληλο το σχολείο και από τότε οι μαθητές κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.
Άμεσα θ' αρχίσει η μεταφορά του εξοπλισμού ώστε το νέο έτος να βρει τους μαθητές στο ανακαινισμένο σχολείο που περιλαμβάνει πλέον 10 αίθουσες διδασκαλίας και 2 αίθουσες για τα εργαστήρια ενώ έγινε πλήρης ανακατασκευή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και του κλιμακοστασίου.
Να θυμίσουμε ότι από το μπαράζ των σεισμών (σμηνοσεισμοί, κατά τους σεισμολόγους), με επίκεντρο την περιοχή νότια της Λίμνης Τριχωνίδας, έπαθαν ζημίες αρκετά σπίτια και ιστορικά κτίρια όπως το Γυμνάσιο της Γαβαλούς και του Θέρμου.
Οι σεισμοί ξεκίνησαν στις 2.27΄ τα ξημερώματα, όταν σημειώθηκε η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ, ενώ στις 6.17΄ καταγράφτηκε νέος μεγαλύτερος σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ. Ακολούθησε σειρά μικρών σεισμικών δονήσεων, ενώ από τις 10.13΄ έως τις 10.15΄ το πρωί καταγράφτηκαν, με απόσταση ενός λεπτού ο καθένας, τρεις νέοι ισχυροί σεισμοί μεγέθους 5,2 5 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αντίστοιχα. Επίσης, στη 1.40΄ το μεσημέρι ακολούθησε νέος σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: