Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Κήρυξη του Δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητάει από την Περιφέρεια ο Δήμαρχος Αγρινίου

Την κήρυξη του Δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ζημιών στις δομές του από την κακοκαιρία ζητάει με επείγουσα επιστολή του ο Δήμαρχος Αγρινίου Κος Γιώργος Παπαναστασίου από τον Περιφερειάρχη Κο Απόστολο Κατσιφάρα
Κύριε Περιφερειάρχη,
Όπως ήδη γνωρίζετε, τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές από πλημμύρες και κατολισθήσεις σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του Δήμου Αγρινίου. 
Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και οι ισχυρότατοι άνεμοι, προκάλεσαν πρωτοφανείς ζημίες σε υποδομές, υπερχειλίσεις χειμάρρων αλλά και σε ιδιοκτησίες δημοτών. 
Σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και αποκόλληση βράχων με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση σε πολλές Τοπικές Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου μας.
Κατά συνέπεια, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία ολόκληρου του Δήμου. 
Ειδικότερα:
1) Στη Δ. Ε. ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Χούνης, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου.
2) Στη Δ.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Καστανούλας, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευή.
3) Στη Δ.Ε. ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στην Τοπική Κοινότητα Λαμπιρίου.
4) Στη Δ.Ε. ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Δαφνιά, Καψοράχη, Μεσάριστας, Αγίου Ανδρέα, Γαβαλούς, Λιθοβουνίου.
5) Στη Δ.Ε. ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Ματαράγκας, Ζευγαρακίου, Άνω και Κάτω Κερασόβου. Επίσης, έχει πλημμυρίσει η περιοχή Γεφύρια Αλάμπεη Ζευγαρακίου, επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: