Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου τιμά τον ήρωα υποσμηναγό Νίκο Σιαλμά

Το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμο, το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου παρουσιάζει εκδήλωση με θέμα «Αέρινοι ήρωες του τόπου μας – Νικόλαος Σιαλμάς»
Συγκεκριμένα οι μαθητές της Στ΄ τάξης θα παρουσιάσουν το θέμα που υλοποίησαν τη χρονιά που διανύουμε στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, γνωρίζοντας και τιμώντας τον ήρωα Νίκο Σιαλμά.
Ο υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς, από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, έπεσε για την πατρίδα στις 18 Ιουνίου 1992 σε μια εμπλοκή με εχθρικά αεροπλάνα που παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Χειριστής ο ίδιος ενός τεχνολογικά κατώτερου αεροπλάνου από τον εισβολέα βυθίστηκε σε μια προσπάθεια απεμπλοκής στα γαλανά νερά του Αιγαίου για να υψώσει την Ελλάδα ακόμη ψηλότερα στο χάρτη της παγκόσμιας ιστορίας και να ξαναδώσει την πραγματική σημασία στις λέξεις καθήκον, ηρωισμός, ανιδιοτέλεια, φιλοπατρία.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ο ταξίαρχος ιπτάμενος Θωμάς Χατζηαθανασίου εκ μέρους του αρχηγού της πολεμικής αεροπορίας, φίλοι, συμμαθητές και συνάδελφοι του ήρωα απ’ όλη την Ελλάδα, φορείς από όλο το νομό, το Θέρμο και την ευρύτερη περιοχή.
Το σχολείο μας σε ελάχιστο φόρο τιμής θα τιμήσει τους γονείς του Νίκου Σιαλμά με αναμνηστική πλακέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: