Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ανησυχία στους αγρότες για ζημιές απ’ το χαλάζι

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε πριν από λίγο περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Φόβοι για μεγάλες ζημιές στα ελαιόδεντρα, που είναι στο στάδιο της ανθοφορίας.
Ανάστατοι είναι οι παραγωγοί της περιοχής, καθώς η δυνατή χαλαζόπτωση που έπληξε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, αστικές και αγροτικές, ήρθε τη χειρότερη δυνατή στιγμή, κυρίως για την ελαιοκαλλιέργεια, καθώς τα δέντρα βρίσκονται στο ιδιαίτερα ευαίσθητο στάδιο της ανθοφορίας. 
Τα πρώτα μηνύματα που έφτασαν στην Ένωση Αγρινίου θέλουν την ένταση και το μέγεθος του χαλαζιού να είναι τέτοιο σε κάποιες περιοχές, που επόμενο είναι να εκφράζονται φόβοι για καταστροφές. Φυσικά, ετούτη την ώρα δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα, κάτι που μαίνεται αύριο. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγωγοί, που ήδη σπεύδουν στις καλλιέργειές τους, θα προβούν στην αρχική, δική τους πρώτη εκτίμηση και θα ενημερώσουν το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, υποβάλλοντας τις σχετικές αναγγελίες, όπου χρειάζεται. 
Εκείνο που περισσότερο ανησυχεί τους παραγωγούς, πάντως, δεν είναι η όποια φυσική καταστροφή, αλλά η πολιτική διαχείριση και τα όσα έχουν ειπωθεί σε σχέση με τα αποθεματικά…

Πηγή: www.e-ea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: