Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Όλοι οι σύλλογοι της Μακρυνείας ενάντια στο κλείσιμο του ΑΤ Γαβαλούς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΒΑΛΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ»
ΖΗΝΩΝΟΣ 7–9 Γ΄ ΟΡΟΦΟΣ
Τ.Κ. 104 31 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ/ΦΑΞ 210 5200574
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς Αξιότιμο
1. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κο Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Σταδίου 27 και Δραγατσανίου
101 83 ΑΘΗΝΑ
2. Αναπληρωτή Υπουργό κο Νικόλαο Τόσκα
Π. Κανελλοπούλου 4
101 77 ΑΘΗΝΑ
ΘΕΜΑ: «Κατάργηση λειτουργίας ΑΤ Γαβαλούς».
Όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υφίσταται σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς ,το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. 
Σημειωτέων ότι στο παρελθόν υπήρχαν άλλοι δύο σταθμοί χωροφυλακής στην περιοχή. 
Η εν λόγω κατάργηση θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην περιοχή της Μακρυνείας την οποία αστυνομεύει, η οποία εκτείνεται από την περιοχή της Λυσιμαχείας έως την Κάτω Μακρινού, συμπεριλαμβανομένου και του ορεινού όγκου, καθόσον:


  • Στην περιοχή διαμένουν μόνιμα πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες πολίτες, αριθμός ο οποίος διπλασιάζεται την περίοδο του Πάσχα και τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Συχνά παρατηρούνται κρούσματα κλοπών σε οικίες, ζωοκλοπές, κλοπές σε οχήματα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο.
  • Η περιοχή περιλαμβάνει βενζινάδικα, φαρμακεία, ένα υποκατάστημα Τράπεζας, δύο υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ., τραπεζικά Α.Τ.Μ., 6 Παιδικούς σταθμούς,11 Δημοτικά σχολεία,3 Γυμνάσια,2 Λύκεια, Αρχαιολογικούς χώρους και πολλά μοναστήρια με πολλούς θησαυρούς, σουπερμάρκετ, τα οποία αποτελούν στόχους. 
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ληστεία που έλαβε χώρα σε πρατήριο άρτου στις Παππαδάτες τον περασμένο Μάρτιο.
  • Στην περιοχή λαμβάνουν χώρα πολλά τροχαία ατυχήματα, τα περισσότερα από αυτά σοβαρά. Τον τελευταίο καιρό, είχαμε και τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας, ύστερα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Γαβαλού Αιτ/νίας.
  • Το ΑΤ Γαβαλούς αστυνομεύει και τη λίμνη Τριχωνίδα η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «NATURA» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλές καταγγελίες για παράνομη αλιεία.
  • Ο κόσμος της Μακρυνείας εξυπηρετείται άμεσα όσον αναφορά την έκδοση ταυτοτήτων, αδειών εργασίας, αδειών όπλων κλπ. από το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα.
  • Κατόπιν συνάντησης με τον Διοικητή της Υπηρεσίας, ενημερωθήκαμε ότι το κτήριο ανακαινίζεται, ύστερα από πολλές δεκαετίες, με έξοδα του Αγροτικού συνεταιρισμού, δεδομένου ότι επίκειται στο χώρο η στέγαση και του Ειρηνοδικείου, θέμα που εκκρεμεί και το οποίο παρακολουθούμε στενά.

Επιπροσθέτως, η παρουσία της τοπικής Αστυνομίας είναι εμφανής, με θετικά δείγματα, όσον αφορά τον τομέα της πρόληψης αλλά και της καταστολής κακόβουλων ενεργειών.
Ενδεχόμενη κατάργησή του θα σημάνει την πλήρη εγκατάλειψη των περιοχών από περιπολίες, την αύξηση των διερχόμενων εγκληματιών, οι οποίοι γνωρίζοντας ότι εφόσον δεν υπάρχει αστυνόμευση, θα προβαίνουν σε κλοπές σε βάρος των συνανθρώπων μας .
Επίσης θα αυξηθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Αγρίνιο ή στο Μεσολόγγι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο στην εξυπηρέτηση του πολίτη, όσο και στην εικόνα της Αστυνομίας.
Η Μακρυνεία αποτελεί μια κλειστή περιοχή που στην πραγματικότητα είναι μια πολιτεία με συνεχόμενα χωριά σχεδόν ενωμένα με πληθυσμό 15.000 κατοίκων και ως εκ τούτου το Α.Τ. αποτελεί άμεση ανάγκη για τη πολλαπλή εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής, που απέχει 35 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι και 24 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο.

Ύστερα από τα παραπάνω τόσο ο σύλλογός μας, όσο και οι τοπικοί σύλλογοι της περιοχής: α)Σύλλογος Αρχαιοφίλων Γαβαλούς (ΠΕΣΑΓ) 
β)Σύλλογος Μεσάριστας
γ)Σύλλογος Λιθοβουνίου (Πανόραμα)
δ)Σύλλογος Καψοραχιτών (Ο Άγιος Νικόλαος).

Απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς και την ενίσχυση του με προσωπικό ώστε να αποφευχθούν έκνομες ενέργειες και να τονωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της περιοχής της Μακρυνείας.

Ο Πρόεδρος                                            Η Γ. Γραμματέας 

Άρης Σουφλής                                          Ξανθή Γιαννούζη 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
Αξιότιμους κ.κ. βουλευτές Ν. Αιτ/νιας:
  1. κο Αντιπρόεδρο της βουλής Γεώργιο Βαρεμένο ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  2. Τριανταφύλλου Μαρία ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
  3. Σαλμάς Μάριος ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  4. Καραγκούνης Κων/νος ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
  5. Κωνσταντόπουλος Χρ. Δημήτριος ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  6. Μωραϊτης Νικόλαος ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: