Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Κάθε στροφή και στεναγμός κάθε δρόμος και… γκρεμός - Αναδημοσίευση από το Agrinioreport

Αν κάποιος επιλέξει να διασχίσει τον δρόμο από Μακρυνεία προς Ναύπακτο θα αντικρίσει πέρα από την ομορφιά του περιβάλλοντος και τις εικόνες που υπάρχουν και στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.
Αναφερόμαστε σε έναν δρόμο που αντί να προσφέρει μοναδικές εικόνες της φύσης για κάποιον που επιλέξει να κάνει ακόμη και το γύρο της λίμνης Τριχωνίδα διασχίζοντας μετέπειτα και την γέφυρα Μπανιά για να φτάσει στη Ναύπακτο. Ένας δρόμος ο οποίος εξυπηρετεί στο ελάχιστο τις ανάγκες της διέλευσής των οχημάτων. Με ακόμη πιο μεγάλη δυσκολία μάλιστα σε περιπτώσεις που η διέλευση των οχημάτων από τη νέα εθνική οδό είναι περιορισμένη, όπως έγινε πρόσφατα και με τα έργα στη σήραγγα της Κλόκοβας όταν τα οχήματα ήταν αναγκασμένα να περνούν από την παλαιά εθνική οδό.
Ο δρόμος αυτός λοιπόν εξυπηρετεί τα χωριά της περιοχής και δίνει ένα διαφορετικό στίγμα σε όσους θέλουν ένα διαφορετικό ταξίδι. Παρά ταύτα, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κατά διαστήματα, έχουν γίνει κάποιες μικροεπεμβάσεις (κλείσιμο αλκουνών)οι οποίες ήταν μικρές και δεν άλλαξαν σχεδόν καθόλου το τοπίο τωνπροβλημάτων.

Υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων στο κομμάτι από Κάτω προς Άνω Μακρυνού και στο δρόμο προς Γέφυρα του Μπανιά μεταβαίνοντας προς τη Ναύπακτο. Αρκετά σημεία του δρόμου είναι κίνδυνος-θάνατος για τους οδηγούς. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι στροφές που υπάρχουν αλλά το κατεστραμμένο οδόστρωμα Ένα από αυτά τα σημεία που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι  κι αυτό που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.
Ένας νομός που θεωρείται από τους πιο πλούσιους σε φυσικό κάλλος, που έχει τόσα πολλά αγαθά και που πολλοί άρχοντες και φορείς αναφέρονται σε αυτόν σε διάφορες κατά τόπους ομιλίες τους (κυρίως σε προεκλογικές) αλλά που δυστυχώς δεν έχει μεριμνήσει κανείς ακόμη για την περεταίρω ανάπτυξή της περιοχής ή τελοσπάντων την ουσιαστική διόρθωση των προβλημάτων.
Το πρόβλημα έγκειται, όπως αναφέρθηκε ξανά, στο γεγονός πως μελλοντικά είναι ξανά πολύ πιθανό να δοθεί στην κυκλοφορία ο συγκεκριμένος δρόμος σε περιπτώσεις που είναι αποκλεισμένη η νέα εθνική οδός για τον οποιοδήποτε λόγο. Σε αυτή την περίπτωση τα μεγάλα και βαριά οχήματα πως θα μπορέσουν να τον διασχίσουν αφού βρίσκεται εν αθλίω καταστάσει; Πως είναι δυνατόν να περάσουν οχήματα με ανθρώπινες ζωές από έναν δρόμο ο οποίος έχει ξεχαστεί από όλους και βρίσκεται παρά μόνο στο χάρτη;
Τέλος, ένας δρόμος που αντί κάποιος που τον διασχίζει να μαγεύεται από το φανταστικό τοπίο που βρίσκεται γύρω του και την θέα της λίμνης Τριχωνίδας φτάνει, αντιθέτως, να τον κοιτά μισογκρεμισμένο και ερημωμένο.

Δεν ξέρουμε αν κάποιοι το έχουν καταλάβει αλλά βρισκόμαστε στο Νοέμβρη μήνα. Μπροστά μας έπεται χειμώνας, κάτι που σημαίνει ότι θα διαβρωθεί περισσότερο το οδόστρωμα λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών. Τελικά, πόσο ακόμη θα αντέξει το οδόστρωμα; Θα το δούμε στην πορεία.
Πηγή: Agrinioreport

Δεν υπάρχουν σχόλια: