Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

« Let’s Do it… Αgrinio» - Σύσκεψη προετοιμασίας για την καλύτερη διοργάνωση του «Let’s Do It 2016»

Στο Αγρίνιο οι προετοιμασίες για την υλοποίηση της δράσης «Let’s Do It 2016» ξεκίνησαν και φετινός στόχος είναι να ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότεροι εθελοντές, φορείς, σύλλογοι, σχολεία και όλοι μαζί να συνεργαστούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλο το Δήμο Αγρινίου.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κώστας Καλαντζής, Ανδρέας Καλαμπαλίκης, Θύμιος Γρίβας και Νίκος Γκρίζης και η υπεύθυνη του εθελοντισμού κα Ανθούλα Μακρή συζήτησαν με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αγρινίου πρακτικά ζητήματα για την υλοποίηση του «Let’s Do it» και κατατέθηκαν προτάσεις για τα σημεία καθαρισμού.
Το «Let's Do It» να σημειωθεί, είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε στόχο να καθαριστεί από εθελοντές, μέσα σε μία μόνο ημέρα, ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Tο αποτέλεσμα ήταν στις 3 Μαΐου του 2008, σχεδόν 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το «Let's Do It» έχει εξαπλωθεί και κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο «Let’s do it» την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο: 26413 63401

Δεν υπάρχουν σχόλια: