Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Διαβαίνοντας τον κάμπο της Μακρυνείας από τον νέο περιφερειακό δρόμο.(Βίντεο)

Το έργο της Περιμετρικής της Μακρυνείας, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.
Έχει σχεδόν τελειώσει η ασφαλτόστρωση και απομένει η σηματοδότηση η διαγράμμιση και ο ηλεκτροφωτισμός.
Ο νέος δρόμος παρακάμπτει τους οικισμούς Ζευγαρακίου, Παπαδατών, Ματαράγκας, Γραμματικούς, Γαβαλούς και Αγίου Ανδρέα, εκτός από τα χωριά Τριχώνιο και Δαφνιά που περνάει μέσα, και με την ολοκλήρωσή της αναμένεται να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που εδώ και χρόνια προκαλεί η διέλευση των οχημάτων μέσα από τις κατοικημένες περιοχές, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την ασφάλεια των πολιτών.
Ο δρόμος έχει μήκος 16,62 χλμ., πλάτος 7,00 μ., με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Κατασκευάσθηκαν πέντε (5) νέες γέφυρες στα 5 μεγάλα ρέματα του κάμπου.
Η «Περιμετρική Οδός Μακρυνείας» είναι έργο που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013, με προϋπολογισμό μελέτης, 12.000.000,00 € και προϋπολογισμό σύμβασης, 8.068.547,01 € και χρηματοδοτείται από το «ΕΣΠΑ, ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013».
Εργολάβος του έργου είναι η εταιρεία ΑΤΛΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ο κ. Γιάννης Ράμμος.
Όπως φαίνεται στο βίντεο έχει το αντίστοιχο περίπου πλάτος με τον παλιό δρόμο και διέρχεται μόνο από τρία χωριά, τον Δαφνιά που περνάει λίγο πάνω από την εκκλησία και από το Τριχώνιο που περνάει στο βόρειο τμήμα του και το Ζευγαράκι που το διαπερνά κοντά στο νεκροταφείο και πίσω από το σχολείο και την εκκλησία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

2017 ,εννέα χρόνια στο Μνημόνιο και κάποιοι σπατάλαν τα λεφτά της Ευρωπαικής Ένωσης και του Ελληνικού Λαού με τέτοιες απαράδεκτές κατασκευές .Όχι αγαπητέ μου δεν πρόκειται να αμβλύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Μακρυνείας αυτός ο κακοσχεδιασμένος δρόμος, που βρίσκεται στην μέση του κάμπου, με την (ήδη)χαλασμένη σε πόλλα σημεία οδοποιία ,τις επικίνδυνες στρόφες και τα μισοξεχαρβαλομένα καπάκια μέσα στην μέση .Εγώ προσώπικα δεν τον ξαναχρησιμοποιήσω, θα πηγαίνω στις Παπαδάτες απο τον παλιό δρόμο .Κρίμα για τον τόπο μας που έχασε άλλη μια ευκαιρία.