Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Πρωτοβουλία Kοινωνικής Αλληλεγγύης των σχολικών κοινοτήτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας

Σας γνωστοποιούμε την πορεία της Κοινωνικής Δράσης “ Πρωτοβουλία Kοινωνικής Αλληλεγγύης των σχολικών κοινοτήτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας ”, αποτέλεσμα της σύμπραξης των Σχολικών Μονάδων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας η οποία ολοκληρώνεται την 23η Μαρτίου 2017.
Η συγκεκριμένη Δράση Κοινωνικής Ευαισθησίας εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας που είχε ως απώτερο σκοπό την οργάνωση ενός -ει δυνατόν- μόνιμου δικτύου εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου φετινής εσοδείας από τα ελαιοτριβεία της Μακρυνείας με αποδέκτες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Οι συγκεντρωθείσες ποσότητες ελαιολάδου και φέτος θα προωθηθούν και θα διανεμηθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και κοινωφελή ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής μας που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον. Σήμερα, με την ολοκλήρωση και της φετινής μας προσπάθειας είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να ανακοινώσουμε ότι τόσο οι Τοπικοί Φορείς όσο και η ευρύτερη τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία στην πρωτοβουλία μας.

Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας στάθηκαν εννέα (09) ελαιοτριβεία της Μακρυνείας στα οποία τοποθετήθηκαν από τον μήνα Οκτώβριο τα δοχεία συλλογής ελαιολάδου, ενώ παράλληλα μαθητές μας ανά ομάδες ανάρτησαν ανακοινώσεις – καλέσματα συμμετοχής σε καταστήματα της περιοχής και δημιούργησαν αφίσες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των παραγωγών και τη συνακόλουθη συνεισφορά τους στο δημιουργικό μας εγχείρημα.
Παρακολουθήσαμε με υπευθυνότητα την πορεία της προσπάθειάς μας καταγράφοντας τις προσφορές ανά ελαιοτριβείο σε ειδικά τετράδια παρουσία των δωρητών παραγωγών. Τον Φεβρουάριο του 2017 αρχίσαμε την περισυλλογή του ελαιολάδου φετινής εσοδείας συγκεντρώνοντας μια σημαντική ποσότητα από τα κάτωθι ελαιοτριβεία:
α/α
Ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων:
1.
Βοϊδής Μάκης
2.
Γαλαζούλας  Χ. & Χ.
3.
Καρβούνης Γεώργιος.
4.
Κουζέλης  Δήμος
5.
Αδελφοί Κίτσου
6.
Λανόπουλος  Γεώργιος
7.
Χαραλάμπους Μαρία
8.
Σκούρας Γεώργιος
9.
Μούκας Βασίλειος
Το συγκεντρωθέν ελαιόλαδο μεταφέρθηκε στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ματαράγκας με τη βοήθεια Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολικών μονάδων που πραγματοποιούν τη δράση Κοινωνικής Ευαισθησίας και κατανεμήθηκε από τους μαθητές σε μικρότερα μεταλλικά δοχεία των 17 κιλών αποθήκευσης. Επίσης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ματαράγκας μας δώρισε δοχεία με βρώσιμες ελιές και ελαιόλαδο παραγωγής του.
Οι σχολικές μονάδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας περατώνουν την πρωτοβουλία ζωής προσκαλώντας την 23η Μαρτίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:30 π.μ εκπροσώπους από τα συσσίτια που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας-Μεσολόγγι, από τα συσσίτια που διοργανώνει ο Ιε­ρός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ματαράγκας, τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Αγρινίου και το Χαμόγελο του παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου, προκειμένου να παραλάβουν τις διαθέσιμες ποσότητες ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων για την έμπρακτη υποστήριξή τους αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, τις Μαθητικές Κοινότητες, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Συλλόγους Διδασκόντων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας.
Σε μια εποχή πρωτοφανούς και δυστυχώς συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι μέσα από τη δράση που πραγματοποίησαν το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ματαράγκας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά το απόθεμα ανθρωπιάς και αλτρουισμού που χαρακτηρίζει την τοπική μας κοινωνία και το δημόσιο σχολείο ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον κοινωνικό ρόλο που δύναται να επιτελέσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΙΣΙΤΙΟ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ? ΟΕΟ ? ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ .. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.. ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ.. ΚΑΚΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΟΡΙΑ.. ΑΣ ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.. ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ...