Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Εξασφαλίζουμε την αναγκαία χρηματοδότηση για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας

Τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας με 35,5 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος τους Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. 
Πιο συγκεκριμένα, με τους πόρους αυτούς θα χρηματοδοτηθούν έργα για τη συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας στα παρακάτω τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου:
  • Αντίρριο – Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Μενίδι
  • Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα & στα οδικά τμήματα: «Βόνιτσα – Άκτιο & Άγιος Νικόλαος – Άκτιο»
  • Αγρίνιο Καρπενήσι & Αγρίνιο – Θέρμο
  • Πάτρα – Τρίπολη
  • Πάτρα – Πύργος
  • Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – όρια Νομού
  • Κόμβοι εισόδου – εξόδου Πάτρας, Πύργου, & Αγρινίου.
O Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης υπογράφοντας την χρηματοδότηση των έργων δήλωσε πως:
«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των μεγάλων Εθνικών Οδών που αναβαθμίζουν τις μεταφορές σε όλη τη χώρα, κάνουμε τώρα πράξη τη δέσμευση που αναλάβαμε με τον Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας στην Πάτρα και εξασφαλίζουμε τους απαραίτητους εθνικούς πόρους για τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα, που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και διευκολύνει τις μετακινήσεις τους. Οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες, αυξήσαμε για μία ακόμη φορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προχωράμε με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, στη χρηματοδότηση και υλοποίηση όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες».
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: