Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Συνέδριο ΟΑΣ & συγκέντρωση Αγροτικού Συλλόγου Μμακρυνείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας καλεί όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού στην εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 10:00 πμ στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται:
  • Ο απολογισμός δράσης του προηγούμενου διαστήματος.
  • Σχέδιο δράσης των επόμενων μηνών.
  • Η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην διαδικασία καλούνται με δικαίωμα λόγου και ψήφου όλοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων.
Στην εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση θα παρευρεθούν μέλη της Πανελλαδική Επιτροπής των Μπλόκων όπου συμμετέχει και η Ο.Α.Σ. Αιτ/νίας. Όπως επίσης καλούνται να παρευρεθούν τα Εργατικά Κέντρα του Νομού, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και οι Αγροτο-κτηνοτροφικοί Σύλλογοι μη μέλη της Ο.Α.Σ.
Καλούμε του αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να παλέψουν για:
Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.
Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.
Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.
Λέμε όχι σε κάθε παλιό και νέο χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες.

Ο νεοσύστατος Αγροτο-κτηνοτροφικός Σύλλογος Μακρυνείας καλεί όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφος της περιοχής μας το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 και ώρα 9 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Γραμματικού στην καφετέρια «Αχτίδα» με θέματα:
  1. Εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και οι επιπτώσεις στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους με την ψήφιση του τετάρτου μνημονίου.
  2. Ο αγώνας των απλήρωτων καπνοπαραγωγών και η προοπτική του.
  3. Οργάνωση του αγροτικού κινήματος.
Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας,Βαγγέλης Μπoύτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: