Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Στηρίζουν Κωνσταντάρα στο Θέρμο.

Θέρμο, 13 Σεπτεμβρίου 2017
       Στη συνάντηση των Προέδρων και Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου,
που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θέρμου την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. με αντικείμενο την έκφραση άποψης για ζητήματα που έχουν ανακύψει αναφορικά με τη λειτουργία του Δήμου, ,εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Με αφορμή τα διαδραματιζόμενα στο  Δήμο Θέρμου ,εμείς οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας θέλουμε να δηλώσουμε στους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους, στους Δημοτικούς Συμβούλους και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τα παρακάτω: 
1. Καθιστάμεθα μάρτυρες συχνών και έντονων αντεγκλήσεων κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες προέρχονται τόσο από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και από μερίδα μελών της συμπολίτευσης, για ζητήματα ήσσονος σημασίας και συνήθως τοπικού μόνο ενδιαφέροντος, αναφερόμενα κυρίως στο Θέρμο, τα οποία συχνά αναπαράγονται, με αποτέλεσμα να συζητούνται επί ατελείωτες ώρες. Συνεπακόλουθο όλων αυτών είναι να παραμένουν σε εκκρεμότητα προς συζήτηση και λήψη Απόφασης επείγουσες προτάσεις των Κοινοτήτων μας, οι οποίες παραπέμπονται σε επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα στο τέλος να χάνουν την ουσία τους και να μην εφαρμόζονται στον πρέποντα χρόνο.

2. Παρακολουθούμε συχνά διαφωνίες Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίες όχι μόνο μας έχουν κουράσει, αλλά καλλιεργούν κλίμα αβεβαιότητας στον κόσμο για το μέλλον του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήττουν το κύρος του Δήμου με αστεία επιχειρήματα και γνωμοδοτήσεις περί «απώλειας της δεδηλωμένης» (!!!) και με μεθοδευμένες ενέργειες απόπειρας «καταδίκης» της μέχρι σήμερα πολιτείας του Δημάρχου.
3. Παρατηρούμε ότι, τόσο κατά τις αντιπαραθέσεις που διεξάγονται συχνά πυκνά κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από ιδιωτικές συζητήσεις, αντί να πρυτανεύσει ο προβληματισμός που συντείνει στην προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων ολόκληρου του Δήμου, τόσο αυτών που απασχολούν την έδρα του Δήμου όσο και τα χωριά μας, τα οποία αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα, να αναπαράγεται η μίζερη καθημερινότητα που χαρακτηρίζει συνήθως τις κοινωνίες και που πολλές φορές δημιουργείται και από τους ίδιους ανθρώπους που θα έπρεπε εκ του ρόλου τους να την αντιμετωπίζουν και όχι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους να μας φέρνουν σε δύσκολη θέση, όπως συμβαίνει ενίοτε ιδιαίτερα από διαφωνούντες της συμπολίτευσης με εξακοντισμό κατηγοριών ή υπονοιών σε βάρος του Δημάρχου.
Ως αιρετοί των Τοπικών Κοινοτήτων και έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας και της αποστολής μας, δηλώνουμε ότι αυτές οι πρακτικές μας έχουν εκτροχιάσει από τον στόχο μας και αδυνατούμε να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των χωριών μας με βάση τα παραπάνω αναφερόμενα, γενόμενοι δέκτες παραπόνων από τους συγχωριανούς μας για καθημερινά προβλήματα και αδυνατώντας να δώσουμε εξηγήσεις για όσες πληροφορίες διαρρέουν περιμετρικά της πλατείας του Θέρμου σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου και τις αλληλοκατηγορίες των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
     Ο ρόλος, φυσικά, των Προέδρων και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι υποβαθμισμένος, αφού σύμφωνα με τον Καλλικρατικό Νόμο έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο σε ό,τι αφορά την Κοινότητά τους. Αυτό, όμως, δεν μας εμποδίζει να απαιτούμε τον δέοντα σεβασμό από όλους και από το προεδρείο που δεν μας αντιμετωπίζει με τον δέοντα τρόπο, αφού τα θέματά μας τίθενται τελευταία στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης και συζητούνται τις μεταμεσονύκτιες ώρες ή και καθόλου και φυσικά κανένας δεν ενδιαφέρεται πώς θα γυρίσουμε τα χωριά μας ειδικά τους χειμερινούς μήνες μέσα στη νύχτα.
     Ως ενεργοί πολίτες, που απολογούμαστε καθημερινά στους κατοίκους των μικρών κοινωνιών που ζούμε, θέλουμε να εκφράσουμε τη δίκαιη διαμαρτυρία, αγανάκτηση και ανησυχία μας σχετικά με τα δημοτικά δρώμενα (πολλά εκ των οποίων έχουν δει και το  φώς της δημοσιότητας)  και να τονίσουμε ότι: 
1. Ο ρόλος των Δημοτικών Συμβούλων ως μελών του κορυφαίου οργάνου τοπικής εξουσίας, του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την τοπική κοινωνία και το έργο που παράγεται σ’ αυτό επηρεάζει με καθοριστικό τρόπο τόσο την καθημερινότητα όσο και την προοπτική αυτού του τόπου. Γι’ αυτό, το ενδιαφέρον τους πρέπει να εξακτινώνεται σε ολόκληρο τον Δήμο και να μην περιορίζεται σε ένα μονίμως ευνοημένο κέντρο και να μην εξαντλείται σε ήσσονος σημασίας ζητήματα ή, πολύ περισσότερο, να υποκρύπτει προσωπικές επιδιώξεις ή προσπορισμό οιουδήποτε τύπου ωφελημάτων.   
2. Αποστρεφόμαστε την συστηματική και καθ υπερβολή  τακτική που εφαρμόζει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία  αρκείται μονίμως   στην καταστροφολογία ,στη συνολική απαξίωση των έργων τα οποία γίνονται στο Δήμο μας, στην συνεχή κωλυσιεργία  προώθησης   και ανάδειξης προτάσεων και έργων , με μοναδικό στόχο την δημιουργία δυσμενών εντυπώσεων  στους συμπολίτες μας για το Δήμο μας και την επίτευξη μύχιων πόθων, ενώ με υπαιτιότητά τους προκαλούν τον φανατισμό και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις ατέρμονες συζητήσεις στις συνεδριάσεις που δεν προάγουν τα ζητήματα των Κοινοτήτων. 
3. Δεν συνάδει με τα δημοκρατικά ήθη η συνήθεια ορισμένων μελών της συμπολίτευσης να ταυτίζονται σε ζητήματα καίριας σημασίας με την αντιπολίτευση και να διαφωνούν με την πλειοψηφία της παράταξης με την οποία έχουν εκλεγεί και στην οποία ανήκουν όπως και με τον Δήμαρχο που είναι επικεφαλής αυτής. Η καθ’ υπερβολή αντιπαράθεση που παρατηρείται ενίοτε με ευθύνη τους κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταλήξει να είναι κουραστική για όλους τους συμμετέχοντες και έχει καταστεί εμπόδιο στο να παράξει έργο η παράταξή τους. Τα εσωπαραταξιακά ζητήματα, που φυσικό είναι να αναφύονται σε κάθε πολυπρόσωπο όργανο, πρέπει να επιλύονται μέσω εσωτερικών διαδικασιών από την καθεμία δημοτική ομάδα ξεχωριστά και να μην φτάνουν στο ανώτερο όργανο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση ανακύπτει η αναγκαιότητα να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα τόσο από τον επικεφαλής της συμπολίτευσης, τον Δήμαρχο, όσο και από τα μέλη της δημοτικής ομάδας για σύμπλευση – πράγμα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει συμβεί καθώς και σε ποιον βαθμό ευθύνεται ο καθένας από τους συμμετέχοντες – ειδάλλως ο καθένας ξέρει τι πρέπει να πράξει. 
4. Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως ο Πρόεδρος, που ανέλαβε για δεύτερη φορά το αξίωμα, φέρει καίρια ευθύνη για την αναβάθμιση του ρόλου του οργάνου του οποίου προΐσταται και γι’ αυτό ζητάμε κατανόηση των δίκαιων αιτημάτων μας, ενώ θεωρούμε λογικό οι Προτάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων να  συμπεριλαμβάνονται στην αρχή του καταλόγου των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης   .     
     Καταληκτικά: 
- ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
-ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΓΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ. ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΟΙ 23 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. 
-ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ.
-ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
α) ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ: 
1/  Αγίας Σοφίας: Μπαλαμάτσης Δημοσθένης
2/  Αετόπετρας: Σύρρος Γεώργιος
3/  Αναλήψεως: Πετρόπουλος  Γεώργιος
 4/  Δρυμώνα: Καρβελάς Λάμπρος
 5/  Θέρμου: Παπαθανασόπουλος Κων/νος
 6/ Καλουδίου: Ζαρκάδας Αριστείδης
 7/  Μυρτιάς : Κατσαρός Κων/νος
β) ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ: 
  8/ Αβαρικου: Ελευθεριάνος Γεώργιος
  9/ Αμβρακιάς: Αναγνώστου Αθανάσιος
10/ Αργυρού Πηγαδίου: Τσόλκας Ιωάννης
11/ Κάτω Χρυσοβίτσας: Ραμαντάνης Ιωάννης
12/ Κοκκινόβρυσης: Προβίδας Βλάσιος
13/ Λευκού: Ρασσούλη Γεωργία
14/ Παμφίου: Ζάχος Ζαχαρίας
15/ Πέρκου: Τσάμης Γεώργιος
16/ Χαλικίου: Γρομητσάρης Χρήστος
17/ Χρυσοβίτσας: Σκούμπας Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: