Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Απολογισμός και εκλογές στον σύνδεσμο Δαφνιωτών Αθήνας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΑΦΝΙΩΤΩΝ                                                    ΑΘΗΝΑ 27-10-2017
          ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Αγαπητοί συγχωριανοί
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δαφνιωτών σας πληροφορεί ότι έληξε η διετής θητεία του. Σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο διάστημα της θητείας του και σας ανακοινώνει ότι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων (Προσοχή) του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω  (Β. Ηπείρου και Μάκρης - πίσω από το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και το Δημοτικό γήπεδο Αιγάλεω) με ώρα έναρξης 10 π.μ. και λήξης 3μ.μ. Θα υπάρχει πλούσιος μπουφές για όλους.
Όποιο   από   τα   μέλη   του   Συνδέσμου   θέλει   να   είναι   υποψήφιο, παρακαλείται να το κάνει έγκαιρα γνωστό σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να ετοιμαστούν έγκαιρα τα ψηφοδέλτια.
Σκλαβούνος Κώστας  6977672213 - 6983471744
Καραθανάσης Κώστας 6973045332
Μπάρλας  Χρήστος  6944273859
Ξουρίδας Χρήστος 6944672649
Σκλαβούνος Χρήστος 6972993909

 Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ… ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!

Επειδή είναι καλό και προσφέρει τα μέγιστα στο «οι μεγαλύτεροι να θυμούνται και οι νεότεροι να μαθαίνουν» θεωρούμε σημαντικό με την ευκαιρία των εκλογών να αναφέρουμε όσα σημαντικά πρόσφερε ο Σύνδεσμος Δαφνιωτών σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του και δυνατότητές του στα μέλη, τους χωριανούς και τους φίλους του.
  • Έκανε την Παιδική Χαρά και στη συνέχεια την περίφραξή της για μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών.
  • Έκανε τη βρύση με πλάτανο στην πλατεία και αργότερα την ανακαίνισή της με φύτεμα νέων πλατάνων στην πλατεία και το Κοινοτικό Γραφείο.
  • Έβαλε παγκάκια στην πλατεία και έξω από την εκκλησία του χωριού.
  • Τοποθέτησε πινακίδες στον κεντρικό δρόμο του χωριού.
  • Χρηματοδότησε την πλακόστρωση της εισόδου της εκκλησίας του χωριού μας και τον καθαρισμό του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων του χωριού μας.
  • Έδωσε σε χωριανούς μας τρόφιμα και χρηματικά ποσά ανταποκρινόμενος σε αιτήματα των ιδίων, αλλά και άλλων χωριανών.
  • Οργάνωσε δανειστική βιβλιοθήκη (και επιτραπέζια παιχνίδια – σκάκι, τάβλι) σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας, μέχρι να στεγαστεί εκεί το «Λαογραφικό Μουσείο Μακρυνείας». Τα τελευταία χρόνια οργάνωσε «Ημέρα φιλαναγνωσίας και ψυχαγωγίας» στο Κοινοτικό Γραφείο του χωριού μας και στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου «ΒΑΕΝΙ» σε συνεργασία με τον χωριανό μας Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου και την Αντιδήμαρχο κ. Παπαγεωργίου Μαρία (χορηγία βιβλίων).
  • Διοργάνωσε μουσικά απογεύματα τον Αύγουστο στο χωριό για τα παιδιά, που εξελίχθηκαν σε όμορφες Μουσικές Βραδιές για όλους τους χωριανούς και φίλους κάθε παραμονή της Παναγίας. Φέτος έγινε ανήμερα της Παναγίας σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο (χορηγός ο Δήμος Αγρινίου) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για έργα και επισκευές που χρειάζονται στην Ανάληψη. Ήδη αποφασίστηκε να γίνουν τουαλέτες και πέργκολα και η κατασκευή τους ξεκινάει.
  • Διοργάνωσε «Ημέρες Δηλωτής» προσφέροντας «τα πάντα όλα» ΔΩΡΕΑΝ σε παίχτες και φιλάθλους.
  • Άνοιγε την εκκλησία στην Ανάληψη, το πρωί της παραμονής της Παναγίας, όπου γινόταν Λειτουργία – Κοινωνία για όλους, προσφέροντας γλυκίσματα και αναψυκτικά.
  • Φέτος την Παρασκευή 11/8/2017 έγινε στην Ανάληψη για πρώτη φορά Ιερή Παράκληση – Αγρυπνία με τη συμμετοχή πολλών χωριανών και κατοίκων διπλανών χωριών η οποία θα καθιερωθεί και θα γίνεται κάθε χρόνο.
  • Διοργάνωσε χοροεσπερίδες στην Αθήνα με τους καλλιτέχνες: Β. Κονιτόπουλο, Λ. Βελλή, Γ. Γερολυμάτο, Ευδοκία, Δ. Κοντολάζο, Μ. Χριστοδουλόπουλο, Σαμπρίνα, Βαλάντη, Δ. Κόκοτα, Λ. Παπαδοπούλου, Γ. Λεμπέση, Τ. Βοσκόπουλο, Στ. Διονυσίου, Β. Καρρά, Κ. Κόρου, Κωνσταντίνα, Αγγ, Διονυσίου, Γ. Τσίρου, Θ. Στίγκα, Αγάθωνα, Δούκισα, Ρ. Κουμιώτη, Ελ. Καρουσάκη, Θ. Αδαμαντίδη, Μ. Λίντα, Αντύπα, Αντζ. Δημητρίου, Π. Λάλεζα, Λ. Γιαγκούση, Γ. Μαργαρίτη, Γ. Νέγκα, Κ. Μακεδόνα, Π. Ζήνα, Δ. Μητροπάνο , Νατ Θεοδωρίδου , Μαρινέλλα , Μ. Ασλανίδου , Χ Γαργανουράκη , Δ. Μπάσση, Μπ. Τσέρτο, Γλυκερία, Ελ. Βιτάλη, Γ. Νταλάρα, στην ταβέρνα «ΜΙΝΑ» που συμμετείχε ο χωριανός μας Μάκης Γρομιτσάρης παίζοντας μπουζούκι, Αντώνη Ρέμο, Χρ. Νικολόπουλο, Ν. Οικονομόπουλο, Στ. Ρόκο και Απ. Ζώη.
  • Διοργάνωσε εκδρομές: στο Ναύπλιο, στα Πολιτικά Εύβοιας, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, στον Πευκιά Ξυλοκάστρου και στα Τρίκαλα Κορινθίας (στη συνέχεια οργανώθηκαν εκδρομές, αλλά δεν έγιναν λόγω μικρής συμμετοχής)
  • Κάθε χρόνο και με τη βοήθεια χορηγών τύπωνε και μοίραζε ΔΩΡΕΑΝ ημερολόγια σε χωριανούς και φίλους (τις τελευταίες χρονιές με φωτογραφίες – εικόνες του χωριού μας)
  • Προσφέρει δωρεάν με δικά του έξοδα, αλλά και με χορηγία του Δήμου Αγρινίου παραστάσεις Καραγκιόζη για τους μικρούς φίλους και όχι μόνο.
  • Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των καιρών και υλοποιώντας την απόφασή του διατηρεί διαδικτυακό χώρο (ιστοσελίδα) με σκοπό την ενημέρωση των μελών, χωριανών και φίλων. Όσοι επαγγελματίες θέλουν να διαφημιστούν (αρκετοί το έχουν κάνει) στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου και όσοι έχουν υλικό που επιθυμούν να αναρτηθεί να επικοινωνούν με το Δ.Σ. Μπορείτε να την επισκέπτεστε (www.dafnias.gr) και να μαθαίνετε έγκαιρα και σωστά τα νέα μας. Συνεργάτης επικοινωνίας για τα γεγονότα που συμβαίνουν στο χωριό μας είναι ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά αυτό το ρόλο. Η συγκεκριμένη προσπάθεια απαιτεί πολλή διάθεση, αλλά και οικονομική υποστήριξη. Γι’ αυτό τα μέλη και οι φίλοι του συνδέσμου παρακαλούνται  να συνδράμουν οικονομικά (συνδρομές κλπ ), έτσι ώστε το εγχείρημά μας αυτό να έχει διάρκεια.  
  • Ύστερα από ενέργειες και του Συνδέσμου Δαφνιωτών εγκαταστάθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο του χωριού μας ασύρματο wifi για παροχή δωρεάν internet ιδιαίτερα για τους νέους του χωριού μας, αλλά και γενικότερα για όλους τους «σερφάροντες».
  • Ευτυχώς είναι πολλοί αυτοί που συμμετείχαν στις παραπάνω εκδηλώσεις του Συνδέσμου κι έχουν «προίκα» όμορφες αναμνήσεις που τις διηγούνται…
Όλα τα παραπάνω που έγιναν είναι το αποτέλεσμα  προσπάθειας και διάθεσης μεγάλου μέρους προσωπικού χρόνου από τον καθένα από εμάς που συμμετείχαμε στα Δ.Σ. του Συνδέσμου.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις προσπάθειες μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της διεξαγωγής των φετινών εκλογών του Συνδέσμου και με την Εκλογή τους (ή μη) να αποτελέσουν ενεργά μέλη του Συνδέσμου μας για την επίτευξη ακόμα περισσότερων στόχων για το καλό του χωριού μας. Μην ξεχνάμε ότι κανένας δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια.
Θα διευκόλυνε το Δ. Σ. του Συνδέσμου η απόδοση της οικονομικής ενίσχυσης να γίνεται αυθόρμητα και με δικής τους πρωτοβουλία από τα μέλη και τους έχοντες τη διάθεση οικονομικής βοήθειας, προκειμένου ο Σύνδεσμος να διευκολύνεται στην επιτυχία των εκδηλώσεών του.

                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
         Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας

Κώστας  Αντ. Σκλαβούνος                                                       Χρήστος Βασ. Μπάρλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: