Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σεμινάριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Θέρμου στις 2 και 3 Φεβραυαρίου

Σεμινάριο Επιμόρφωσης
Εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Θέρμου
«Διαχείριση και ανάδειξη του πολιτισμικού περιβάλλοντος-Σύγχρονες προσεγγίσεις- Αειφορία» στις 2 και 3/2/2018Το Κ.Π.Ε. Θέρμου σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της
παιδαγωγικής του ομάδας στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», άξονας προτεραιότητας 6, στις Περιφέρειες ΛΑΠ, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγραμματίζει τη διοργάνωση διήμερου εισαγωγικού επιμορφωτικού σεμιναρίου, Α΄ επιπέδου, στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στις 2 και 3 Φεβρουαρίου του 2018, με θέμα: «Διαχείριση και ανάδειξη του πολιτισμικού περιβάλλοντος-Σύγχρονες προσεγγίσεις- Αειφορία».
Η έναρξή του θα είναι στις (ώρα 17:00) την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας (στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου) και η λήξη το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου στις (ώρα 15:00) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων και γνώσεων, που αφορούν στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού προγράμματος στην τάξη τόσο σε θεσμικό πλαίσιο όσο και σε πρακτικό με έμφαση στην απόκτηση διδακτικής μεθοδολογίας θεωρητικής και βιωματικής. Το σεμινάριο επίσης στοχεύει στην παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα τη φετινή χρονιά ή προτίθενται να υλοποιήσουν στο μέλλον, στην αειφορική προσέγγιση των μνημείων ως μέρος της σύγχρονης ζωής, καθώς επίσης και στην αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την κοινωνική καινοτομία.
Το σεμινάριο προγραμματίζεται να παρακολουθήσουν (75) εβδομήντα πέντε εκπαιδευτικοί των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Θέρμου:
α) Α/θμιας Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Άρτας.
β) Β/θμιας Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων: Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Αχαΐας και Ευρυτανίας.
γ) Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων των παραπάνω διευθύνσεων.
δ) Εκπαιδευτικοί από Κ.Π.Ε., τα οποία υλοποιούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με αντίστοιχη θεματική.

Το ΚΠΕ Θέρμου θα καλύψει από τον προϋπολογισμό του:

ü  Τα έξοδα διατροφής, αποτελούμενα από:
Παρασκευή:
Έξοδα φιλοξενίας (καφές, αναψυκτικά, αρτοσκευάσματα) για όλους τους συμμετέχοντες.
Σάββατο:
Έξοδα φιλοξενίας (καφές, αναψυκτικά, αρτοσκευάσματα) και
Γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν.

Με την ολοκλήρωση της διήμερης επιμόρφωσης οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς το πρόγραμμα θα λάβουν βεβαίωση επιμόρφωσης και θα εγγραφούν στο μητρώο επιμορφωμένων στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που τηρείται στο κέντρο.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου μας: www.kpe-thermou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: