Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Σε Ζευγαράκι και Κεράσοβο από σήμερα η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ

Από σήμερα 21/2/ 2018, και για όσο διάστημα απαιτηθεί, θα βρίσκεται στις πληγείσες από τις φετινές θεομηνίες περιοχές του δήμου Αγρινίου η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης ειδικών του ΙΓΜΕ, ειδικότερα ...
για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υφίστανται στις τοπικές κοινότητες Ζευγαρακίου και Κερασόβου.

Πρόκειται για ενεργοποίηση και υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Γεωτεχνικών & Μεταλλευτικών Μελετών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά από δύο έγγραφα που απεστάλησαν στο ΙΓΜΕ και την ΓΓΠΠ.

Το πρώτο από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, στις 6/12/2017 για τα ανάλογα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στην περιοχή της Κλεισούρας και στην συνέχεια, μετά την θετική απάντηση και την ενεργοποίηση από την Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, το δεύτερο έγγραφο στις 2/1/2018 της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, με το οποίο παρουσιαζόταν αναλυτικά τα εκτεταμένα προβλήματα και η επικινδυνότητα των φαινομένων.
Η παρέμβαση θα αφορά σε τεχνικογεωλογική αναγνώριση σε πρώτη φάση των επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων που έχουν υπάρξει, καθώς και των φαινομένων αστάθειας των πρανών, των καταπτώσεων και των υποχωρήσεων εδαφών στα ρέματα και το επαρχιακό δίκτυο των περιοχών που επλήγησαν, από την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ που θα εξετάσει και ευρύτερα τα δίκτυα και τα συνωδά έργα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: