Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ματαράγκα Λαζάρια 2018

Με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων  και παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα “Λαζάρια 2018” που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου  σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ματαράγκας και τη συμμετοχή του Συλλόγου Λαζαράδων – Φουστανελοφόρων.
Την Παρασκευή 30 Μαρτίου έκαναν παρέλαση ο Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση», ο Σύλλογος  Λαζαράδων - Φουστανελοφόρων  Ματαράγκας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ειρηνούπολης «Εύξεινος Λεύκη» Νάουσας, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαράγκας, το Χορευτικό Τμήμα Γυναικών Βόνιτσας «Το Ανακτόριο», χορευτικά τμήματα του Δήμου Αγρινίου  και  Καβαλάρηδες της περιοχής. Την πομπή συνόδευσαν οι  Λαζαράδες οι οποίοι αναβίωσαν το έθιμο χτυπώντας τα κύπρια και τα κουδούνια δυνατά στο έδαφος. 

Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη των συλλόγων και των τμημάτων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Για όλους εμάς που παρακολουθήσαμε και φέτος τα Λαζάρια, αλλά και όλους εσάς που συμμετείχατε, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που οφείλουμε στους  προγόνους μας. Σε εκείνους που στάθηκαν όρθιοι απέναντι στην μοίρα τους, αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους μπορούν ν΄ αλλάξουν την ιστορία του. Είμαι υπερήφανος που οι κάτοικοι της Μακρυνείας δεν ξεχνούν τους ηρωικούς προγόνους τους».












                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: