Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου


Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας. 

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την συνεργασία κατά την διάρκεια του χειμώνα και τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου: «Συγκεντρωθήκαμε για να ακούσουμε τους τοπικούς φορείς και να μπορέσουμε έτσι ν’ αντιμετωπίσουμε όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί η καλοκαιρινή περίοδος. Στόχος παραμένει η καλή συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως άγρυπνοι φρουροί και θα ενημερώνουν άμεσα για όλα τα ζητήματα που θα προκύπτουν. Είμαι βέβαιος ότι η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τις δημοτικές υπηρεσίες θα θωρακίσει τον Δήμο ενόψει της θερινής περιόδου και θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούμαστε και φέτος ν’ αντιμετωπίσουμε είναι η έλλειψη πόρων και μέσων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βασικό αίτημα παραμένει η άμεση αποκατάσταση των δρόμων που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις». 

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, των Εθελοντικών Σταθμών, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Εθελοντές, Φορείς και Σύλλογοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αγρινίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: