Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Δήμος Θέρμου - Let’s Do It Greece 2018

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμου να συμμετάσχει για πρώτη φορά φέτος στην Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Let’s Do It Greece 2018” ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Συλλογικότητες αλλά και μεμονωμένοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν στις κατά τόπους δράσεις τις οποίες διοργάνωσε και στήριξε με κάθε διαθέσιμο μέσο ο Δήμος Θέρμου.

Κεντρικό πυρήνα της δράσης αποτέλεσε η δενδροφύτευση στο περιαστικό δάσος «Κουρί» του Θέρμου, όπου μεταξύ άλλων εθελοντών έλαβαν μέρος μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου. Εκεί φυτεύτηκε μάλιστα και το δέντρο του Κέντρου Κοινότητας Θέρμου ως νεοσύστατου θεσμού.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Θέρμου στο Πετροχώρι φυτεύτηκαν θάμνοι και σπόροι λουλουδιών υπό την εποπτεία του ΙΔΕΑΠΘ και με τη συμμετοχή και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου.

Στη Μυρτιά καθαρίστηκαν τρία πέτρινα γεφύρια από εθελοντές δημότες, ενώ ομάδα μελών της Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θέρμου προέβησαν σε αποψίλωση των αγριόχορτων κατά μήκος δύο μονοπατιών.

Τέλος, ομάδα μαθητών Λυκείου υπό την εποπτεία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου προέβη σε επίσκεψη στους Δίδυμους Καταρράκτες του Μοκιστιάνου με στόχο την ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της ανάδειξης των μνημείων της φύσης στην περιοχή μας και προέβη συμβολικά στην περισυλλογή σκουπιδιών από το σημείο αυτό.

Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας επισκέφθηκε τους χώρους όπου υλοποιήθηκαν δράσεις και έδωσε συγχαρητήρια στους εθελοντές.

Ο Δήμος Θέρμου συγχαίρει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θέρμου που είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, όπως και τους υπαλλήλους που το υπηρετούν, την Κωνσταντίνα Καζαντζή (Κοινωνική Λειτουργό), την Έφη Παπαθανασοπούλου (Νοσηλεύτρια) και τον Σωτήριο Γλαβά, υπεύθυνο της Πρόνοιας του Δήμου Θέρμου, τους αιρετούς του Δήμου που συμμετείχαν στην εκδήλωση, την Αντιδήμαρχο Γιάννα Καλημέρη που είχε τη γενική εποπτεία, τους Δημοτικούς Συμβούλους Κωνσταντίνο Κότσαλο, Γεώργιο Γλαβά και Κωνσταντίνο Αθανασίου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θέρμου Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο που είχαν την ευθύνη για τις δράσεις στην Τοπική Κοινότητα Θέρμου και τον Νικόλαο Κωστακόπουλο που είχε την ευθύνη για τις δράσεις στην Τοπική Κοινότητα Μυρτιάς.

Επιπλέον, ο Δήμος Θέρμου εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στην Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου για την προσφορά 50 καπέλων, στον Χρήστο Δημάκη για την προσφορά της μουσικής κάλυψης κατά την εναρκτήρια τελετή της εκδήλωσης στην πλατεία του Θέρμου, στην εκπαιδευτικό Αλεξάνδρα Κούκου του Γυμνασίου Θέρμου που συμμετείχε στη δεντροφύτευση επικεφαλής ομάδας μαθητών του Γυμνασίου, τον εκπαιδευτικό του ΚΠΕ Φώτιο Αγγελόπουλο που τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των μαθητών του Λυκείου που επισκέφθηκε τους καταρράκτες του Μοκιστιάνου όπως και τον Ιωάννη Χοροζίδη για τις φωτογραφίες που πρόσφερε από τον καταρράκτη του Μοκιστιάνου, τον Δημήτριο Μπίκα για τις φωτογραφίες της εκδήλωσης από το ντρόουν. Ακόμη, ευχαριστεί το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου για τη διευκόλυνση που προσέφερε με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας τις ώρες της εκδήλωσης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θέρμου που προέβη στο πότισμα των δενδρυλλίων που φυτεύτηκαν και τον τηλεοπτικό σταθμό “ΑΧΕΛΩΟΣ” που προέβαλε τη δράση.

Τέλος, ο Δήμος Θέρμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα πάρα πολλά παιδιά, μαθητές των σχολείων του Θέρμου, που συμμετείχαν στον καθαρισμό και έδωσαν ένα φωτεινό παράδειγμα στους μεγάλους. Ακόμη, ευχαριστεί όλους όσους πήραν μέρος στην περιβαλλοντική αυτή γιορτή και δηλώνει ότι θα είναι πάντα αρωγός στο πλευρό των συνειδητοποιημένων δημοτών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: