Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Airbnb και στον τόπο μας;

To Airbnb είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη, ενώ είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη για την διεκπεραίωση της διαδικασίας της κράτησης. Η συναλλαγή, κατά την οποία ο επισκέπτης πληρώνει το εκάστοτε ποσό με πιστωτική ή άλλη κάρτα, γίνεται μέσω της πλατφόρμας. Ο οικοδεσπότης παραλαμβάνει το ποσό μόλις 24 ώρες μετά την άφιξη του φιλοξενούμενού του, έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι ο τελευταίος παρέλαβε το κατάλυμα, όπως συμφωνήθηκε. Τα έσοδα της εταιρίας προέρχονται από το ποσοστό που κρατάει εκείνη από κάθε κράτηση που γίνεται.
Η Airbnb προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων (διαμέρισμα, κάστρο, βίλα κ.α.), ανάλογη με το μέγεθος της κοινότητας των χρηστών της, που υπόσχονται μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Το εύρος των τιμών ποικίλλει σημαντικά, όπως και η τοποθεσία του καταλύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα, είναι εγγεγραμμένα καταλύματα σε περισσότερες από 34.000 πόλεις και 191 χώρες (Ιούνιος 2016). Η Airbnb είναι ένας εύκολος τρόπος να εκμεταλλευθεί οικονομικά ο χρήστης τον χώρο του, παρουσιάζοντάς τον σε ένα κοινό εκατομμυρίων χρηστών.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε ένα  κατάλυμα από το πουθενά. Δεν το περιμέναμε καν. 
Ένα παλιό σπίτι το οποίο ήταν ακατοίκητο για αρκετά χρόνια ανακαινίσθηκε και ενοικιάζεται. Πελάτες του είναι άνθρωποι που τους αρέσει η ησυχία, ή ηρεμία και η φύση.
Για το κατάλυμα και την περιοχή μας υπάρχουν εξαιρετικές κριτικές.
Το σπίτι βρίσκεται στην άκρη ενός έρημου χωριού του 19ου αιώνα, το Παλαιόχωρι (παλιό χωριό). Χτίστηκε το 1930 και ανακαινίστηκε το 2005. Βρίσκεται σε ένα λόφο του όρους Αράκυνθος στην Αιτωλία σε ύψος 250μ., Με μοναδική μαγευτική θέα στη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, την Τριχωνίδα. 
Σύμφωνα με την παρουσίαση στο ιστότοπο Airbnb το κατάλυμα είναι κατάλληλο για ανθρώπους που αναζητούν γαλήνη, ιδιωτικότητα και θέλουν να απολαύσουν τη φύση.
Ο χώρος
Χωρίς γείτονες, το σπίτι σας δίνει την απόλυτη αίσθηση της ηρεμίας και της ελευθερίας.
Άλλα στοιχεία 
Επιτρέπονται τα κατοικίδια, αλλά όχι στο σπίτι. 
Στο χωριό Καψοράχη (2χλμ.) Μπορείτε να βρείτε δύο καφετέριες (το καθένα διαθέτει λίγα προϊόντα μίνι μάρκετ), μια ταβέρνα με πολύ ωραίο φαγητό και βενζινάδικο. Στα 400 μέτρα από την πλατεία (προς την Μεσολόγγι) υπάρχει ένας δρόμος στα δεξιά σας που οδηγεί σε ένα υπέροχο μέρος της λίμνης με πολλά δέντρα. 
Στο χωριό Κάτω Μακρύνου (4χλμ.) Μπορείτε να βρείτε φαρμακείο, αρτοποιείο, τρία μίνι μάρκετ, τρία κρεοπωλεία, καφέ και ταβέρνα. Επίσης κατά τη διασταύρωση του χωριού, ένας δρόμος οδηγεί στο Θέρμο και ο άλλος στην Ναύπακτο. 
Στο χωριό Γαβαλού (9χλμ.) Υπάρχει ATM. Κοντά στη γέφυρα Μπάνια (18χλμ.) Υπάρχει μια ταβέρνα με πολύ ωραίο φαγητό δίπλα στον ποταμό Εύηνο.
Ας είναι αυτό το κατάλυμα ο προάγγελος της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας
Περισσότερα θα βρείτε στην διεύθυνση: www.airbnb.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: