Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Η ομάδα του Παναιτωλικού στην Ματαράγκα

Την Τετάρτη 12/12/2018 επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Ματαράγκας αντιπροσωπεία του αθλητικού-ποδοσφαιρικού συλλόγου Παναιτωλικός η οποία αποτελούνταν από το Γενικό Αρχηγό Κο. Κουτσοσπύρο Χρήστο και τους παίκτες της ομάδας του Παναιτωλικού, Σεμπάστιαν Έρικσον και Χουσιάδη Νίκο. Η πρωτοβουλία ανήκει στον υπεύθυνο πολιτιστικών προγραμμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτ/νίας Κο. Χριστοδουλίδη Ρένο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου καθώς και αντιπροσωπεία των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου, παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου video που προβλήθηκαν από τον Κο. Χριστοδουλίδη με θέμα τη ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ και video που πιστοποιούσε τη μεγάλη αγάπη των ανθρώπων για το ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια μαθήτρια της Β τάξης του Γυμνασίου μετέφερε στους φιλοξενούμενους τις απόψεις των μαθητών αναφορικά με τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στο χώρο του γηπέδου. Το πιο ενδιαφέρον σημείο αποτέλεσε όταν μαθητές και μαθήτριες απηύθυναν ερωτήσεις προς τους παίκτες του Παναιτωλικού οι οποίοι περιέγραψαν παραστατικά το ρόλο τους στο χώρο του ποδοσφαίρου μεταφέροντας την αξία του «ευ αγωνιζεσθαι» και την αξία των κανόνων που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά αθλητών και οπαδών. Μόλις τελείωσαν οι συνεντεύξεις των παικτών μαθήτριες της Α΄ τάξης πρόσφεραν χριστουγεννιάτικες κάρτες φιλοτεχνημένες από τις ίδιες. Χρέη διερμηνέα έκανε η διδάσκουσα το μάθημα των Αγγλικών στο σχολείο μας Κα. Τριανταφυλλάκη Ελένη. Ο ενθουσιασμός των μαθητών και των μαθητριών εντάθηκε στο τέλος της δράσης όταν στο χώρο του προαυλίου οι παίκτες του Παναιτωλικού φωτογραφήθηκαν με μαθητές και μοίρασαν αυτόγραφα και χαμόγελα.

Τέτοιες δράσεις στο χώρο του σχολείου αποτελούν μια έξοχη βιωματική μέθοδο για να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με αξίες όπως αυτή του αθλητισμού, να καλλιεργήσουν τη συνεγατικότητά τους, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Ευχαριστούμε πολύ τον Κο. Χριστοδουλίδη Ρένο το Γενικό Αρχηγό Κο. Κουτσοσπύρο Χρήστο και τους παίκτες της ομάδας του Παναιτωλικού, Σεμπάστιαν Έρικσον και Χουσιάδη Νίκο για τη δυνατή εμπειρία που βιώσαμε όλοι.

Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου και Λυκείου Ματαράγκας

Η Διευθύντρια
ΜΠΡΟΥΤΑ ΕΛΕΝΗ
Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Υποψήφιος Διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων





Δεν υπάρχουν σχόλια: