Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Υπερήφανα... γηρατειά

Στην γειτονιά μου κοντά βρίσκεται ένα ζευγαράκι ηλικιωμένων, ο κύρ Θόδωρος και η κυρία Κατίνα.
Περνούσαν ήσυχα τη ζωή τους, απολάμβαναν τον κήπο τους, που σαν άλλος παράδεισος είχε λογιών, λογιών φρούτα, όπως κυδώνια, μανταρινάκια και λαχανικά.
Με την σύνταξη που παίρνανε, όσο μικρή και αν ήταν πότε τους δεν διαμαρτύρονταν, θα τα καταφέρουμε έλεγαν ΄΄έχει ο Θεός΄΄. 
Έτσι η ζωή τους κυλούσε όμορφα. Όταν δε εμφανίζονταν στο σπίτι τους τα εγγονάκια τους, η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Γέμιζε το σπίτι με παιδικές φωνούλες, και χαρές από τα τέσσερα εγγόνια. Και όμως κάποτε αποφασίστηκε από τους ανώτερους διοικούντες να κοπεί η σύνταξη του κύρ Θόδωρου, αυτός στεναχωρήθηκε, μουρμούριζε πως θα τα βγάλει πέρα και άρχισε λαίμαργα να μασουλάει τα νόστιμα κυδώνια του κήπου του. Ξαφνικά! 
Χράτς! σπάζει η γέφυρα των... δοντιών του κύρ Θόδωρου και απευθύνθηκε στη γυναικούλα του με φρικτούς πόνους, λυπημένος "τώρα Κατίνα τι κάνουμε; πώς θα κολλήσει το δόντι μου;" "με τι λεφτά;" η λύση υπάρχει και την έδωσε η κυρία Κατίνα "Θα κολλήσουμε το δόντι με την κόλλα...ΟΥΧΟΥ!(UHU)."
Τα κόλλησε τα δόντια και για κακή του τύχη έπαθε μόλυνση και τα παιδιά του και η σύζυγός του τον οδήγησαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί έμεινε άναυδος ο οδοντίατρος που τον εξέτασε και διαπίστωσε την μόλυνση, και από τα πολλά με σκυμμένο το κεφάλι ο κύρ Θόδωρος του αποκάλυψε, του ομολόγησε ότι τα δόντια του λόγω οικονομικών δυσκολιών τα κόλλησε με ...κόλλα...ΟΥΧΟΥ!(UHU). 
Αυτό ήταν το πάθημα του κύρ Θόδωρου, και πρέπει να αισθάνονται ντροπή αυτοί που πετσοκόβουν τις συντάξεις,μας κουνάνε το χέρι και με στόμφο μιλάνε για τα... υπερήφανα... γηρατειά! 
ΠΕΤΡΟΣ Κ ΒΕΛΟΥΔΑΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: