Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Προσφορά και Αλληλεγγύη»- Μια δράση ανθρωπιάς και συμπαράστασης για το διπλανό μας που έχει ανάγκη


Σας γνωστοποιούμε την πορεία της Κοινωνικής Δράσης «Προσφορά και Αλληλεγγύη - Μια δράση ανθρωπιάς και συμπαράστασης για το διπλανό μας που έχει ανάγκη» των σχολικών κοινοτήτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας, αποτέλεσμα της σύμπραξης των Σχολικών Μονάδων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας η οποία ολοκληρώνεται την 15η Μαρτίου 2019.
         Η συγκεκριμένη Δράση Κοινωνικής Ευαισθησίας εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας που είχε ως απώτερο σκοπό την οργάνωση ενός -ει δυνατόν- μόνιμου δικτύου εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου φετινής εσοδείας από τα ελαιοτριβεία της Μακρυνείας με αποδέκτες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Οι συγκεντρωθείσες ποσότητες ελαιολάδου και φέτος θα προωθηθούν και θα διανεμηθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και κοινωφελή ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής μας που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον.
Σήμερα, με την ολοκλήρωση και της φετινής μας προσπάθειας είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να ανακοινώσουμε ότι τόσο οι Τοπικοί Φορείς όσο και η ευρύτερη τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία στην πρωτοβουλία μας.
Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας στάθηκαν οκτώ (08) ελαιοτριβεία της Μακρυνείας  στα οποία τοποθετήθηκαν από τον μήνα Οκτώβριο του 2018 τα δοχεία συλλογής ελαιολάδου, ενώ παράλληλα μαθητές μας ανά ομάδες ανήρτησαν ανακοινώσεις – καλέσματα συμμετοχής σε καταστήματα της περιοχής και δημιούργησαν αφίσες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των παραγωγών και τη συνακόλουθη συνεισφορά τους στο δημιουργικό μας εγχείρημα.

       Παρακολουθήσαμε με υπευθυνότητα την πορεία της προσπάθειάς μας καταγράφοντας τις προσφορές ανά ελαιοτριβείο σε ειδικά τετράδια παρουσία των δωρητών παραγωγών. Τον Φεβρουάριο του 2019 αρχίσαμε την περισυλλογή του ελαιολάδου φετινής εσοδείας συγκεντρώνοντας μια σημαντική ποσότητα από τα κάτωθι ελαιοτριβεία: 
α/α
Ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων:
1.
Γαλαζούλας  Χ. & Χ.
2.
Καρβούνης Γεώργιος.
3.
Κουζέλης  Δήμος
4.
Αδελφοί Σκαρναβή
5.
Λανόπουλος  Γεώργιος
6.
Χαραλάμπους Μαρία
7.
Σκούρας Γεώργιος
8.
Τσιαντόπουλος Θεόδωρος

  Το συγκεντρωθέν ελαιόλαδο μεταφέρθηκε στο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ματαράγκας με τη βοήθεια Γονέων – Κηδεμόνων και μαθητών/τριών των δύο σχολικών μονάδων που πραγματοποιούν τη δράση Κοινωνικής Ευαισθησίας και κατανεμήθηκε από τους μαθητές σε μικρότερα μεταλλικά δοχεία των 17 κιλών αποθήκευσης. Επίσης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ματαράγκας μας δώρισε δοχεία με βρώσιμες ελιές και ελαιόλαδο παραγωγής του καθώς και η κ. Αλέρτα Μαριάνθη της εταιρίας «Αιτωλός 2000: Αρωματικά Φυτά – Βότανα» με ποσότητες βιολογικών προϊόντων.

Οι σχολικές μονάδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας περατώνουν την πρωτοβουλία ζωής προσκαλώντας την 15η Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 π.μ εκπροσώπους από τα συσσίτια που διοργανώνει ο Ιε­ρός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, το Χαμόγελο του παιδιού στα Καλύβια Αγρινίου, τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Αγρινίου, το Γηροκομείο Αγρινίου και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να παραλάβουν τις διαθέσιμες ποσότητες ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών.
   Με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων για την έμπρακτη υποστήριξή τους αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, τις Μαθητικές Κοινότητες, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Συλλόγους Διδασκόντων του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας.
Σε μια εποχή πρωτοφανούς και δυστυχώς συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι μέσα από τη δράση που πραγματοποίησαν το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Ματαράγκας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι αξίες του ανθρωπισμού και του πνεύματος ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης για τον διπλανό μας που υποφέρει χαρακτηρίζουν τόσο την τοπική μας κοινωνία και όσο και το δημόσιο σχολείο το οποίο ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον κοινωνικό ρόλο που δύναται να επιτελέσει. 
  
Με τιμή
Οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων,
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
και οι Μαθητικές Κοινότητες
Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας


Δεν υπάρχουν σχόλια: