Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Η Μακρυνεία χρειάζεται αστυνομική ενίσχυση

Δυο σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην Μακρυνεία καταδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης της περιοχής.

Το πρώτο είχε να κάνει με πυροβολισμούς που ακούστηκαν και ανησύχησαν τους κατοίκους που ειδοποίησαν την αστυνομία. Επειδή, όπως λένε οι πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ, έπρεπε να επιληφθεί περιπολικό από το Α.Τ. Αιτωλικού, η καθυστέρηση μετάβασης ήταν υπέρ των δραστών που φυσικά πρόλαβαν να εξαφανιστούν.
Ένα δεύτερο περιστατικό είχε να κάνει με ληστεία και πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών. Ένας άνδρας χτύπησε έναν άλλον αρπάζοντάς του την καραμπίνα. Ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα, ενώ εναντίον του πρώτου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και βαριές σωματικές βλάβες.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όλη η Μακρυνεία, το Αιτωλικό, οι Οινιάδες και ο Αστακός αστυνομεύεται από ένα περιπολικό, όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές. Το απόγευμα και το βράδυ μάλιστα δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία, μετά την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, σε Σταθμό που είχε ως συνέπεια την μείωση της αστυνομικής δύναμης. Όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί την χαρά των κλεφτών και των διαρρηκτών.
Η εγκληματικότητα καλά κρατεί στην περιοχή της Μακρυνείας, που, εκτός από τα συνηθισμένα συμβάντα κλοπών και περιπτώσεις ναρκωτικών, στο παρελθόν έχουν σημειωθεί και πολύ σοβαρά, που έφθασαν μέχρι την δολοφονία.
Αυτό σημαίνει ότι η ενίσχυση και η αναβάθμιση του Σταθμού Γαβαλούς, επιβάλλεται, αφού η κυβέρνηση είχε αποφασίσει ότι δεν θα το κλείσει. Από τους 15 αστυνομικούς που υπηρετούσαν εκεί, τώρα υπάρχουν μόνο 7. Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζητούν μια λύση για την περιοχή, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την ενίσχυση με έμψυχο αστυνομικό δυναμικό.
aixmi-news.gr Βάσω Βήττα

Δεν υπάρχουν σχόλια: