Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Δωρεάν προληπτικός, Ιατρικός/Οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά και ενήλικες


Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, θα υλοποιήσει δράση που αφορά τον δωρεάν Προληπτικό, Ιατρικό/Οδοντιατρικό Έλεγχο για παιδιά/μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και σε Γενικό Ιατρικό Έλεγχο σε ενήλικες της Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας. Στον προαύλιο χώρο των Δημοτικών Σχολείων πρόκειται να τοποθετηθεί το  Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (οφθαλμίατρο, παιδίατρο, οδοντίατρο και ΩΡΛ για παιδιά και Γενικό Ιατρό για τους ενήλικες), καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται:
1) Την Τρίτη 12 Μαρτίου 08:30-14:30 (παιδιά) και 15:00-17:00 (ενήλικες)  και  Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 8:30-16:00 (παιδιά), στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ματαράγκας.
  2) Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 8:30-14:30 (παιδιά) και 15:00-17:00 (ενήλικες) στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Γαβαλούς και την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 08:30-16:00 (παιδιά).
  Η δράση προληπτικής ιατρικής  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» απευθύνεται σε παιδιά και σε ενήλικες και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αιτ/νίας τη Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου και την 2η ΤΟΜΥ Αγρινίου (Γαβαλούς) και 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου.

Σε δωρεάν προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται παιδιά και οι ενήλικες της Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας. Στα παιδιά που υποβάλλονται σε έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
   
Η εξέταση  των ενηλίκων θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 26410-46990, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αγρινίου, κα Δάτσικα Κατερίνα Κοινωνική Λειτουργός και για προγραμματισμό ραντεβού εξέτασης στην    στη 3η ΤΟΜΥ Γαβαλούς στο τηλέφωνο 26350-41230 (υπεύθυνη επικοινωνίας κα Αυγουστή Φλώρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: