Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ξεχωριστή η φετινή 46η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ξεχωριστή ήταν η φετινή 46η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Στην δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων ήταν και άνθρωποι του μεροκάματου όπως υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, υπάλληλοι στην καθαριότητα, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, οδηγοί ασθενοφόρων, πυροσβέστες και υπάλληλοι delivery. Μεταξύ αυτών και ο Γαβαλιώτης Σωτήρης Κολοβός

 
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου, υποδέχθηκε τους πολιτικούς αρχηγούς, 22 υπουργούς, 60 βουλευτές, 90 αντιστασιακούς, 70 εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και 40 προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας αλλά και της παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι με τη δουλειά τους στήριξαν την ελληνική κοινωνία την περίοδο του lockdown. 

Σε αυτό το πλαίσιο, για πρώτη φορά προσκλήθηκαν στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, υπάλληλοι στην καθαριότητα, υπάλληλοι delivery, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, οδηγοί ασθενοφόρων, καθώς και πυροσβέστες.

  Η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα τιμής. Τιμής σε εκείνους που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας, τους λίγους που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ελευθερία τους για τους πολλούς. Αυτούς που συνέβαλαν γενναία στη δημοκρατική αφύπνιση της χώρας και τη μετάβαση στη Μεταπολίτευση, την πιο ειρηνική και προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας. Σαράντα έξι χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος, η δημοκρατία μας διαθέτει πλούσιο θεσμικό κεκτημένο. Στάθηκε όρθια στις κρίσεις και εμπεδώθηκε στη συνείδηση του λαού μας. Δεν είναι πλέον μόνον η αδιαπραγμάτευτη βάση του πολιτεύματός μας, αλλά συνδέεται αναπόσπαστα με τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας τόνισε μεταξύ των άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: