Κάτω Μακρυνού

 Η Κάτω Μακρινού ανήκει στον δήμο Αγρινίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.
Η επίσημη ονομασία είναι “η Κάτω Μακρινού”. Έδρα του δήμου είναι το Αγρίνιο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Κάτω Μακρινού ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Κάτω Μακρινούς, του πρώην Δήμου Μακρυνείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Βρίσκεται σε μια πεδιάδα νοτιοανατολικά της Λίμνης Τριχωνίδας. Είναι 2 χλμ βορειοανατολικά της Μακρινούς, 10 χλμ νοτιοανατολικά της Γαβαλούς και 20 χλμ βορειοδυτικά της Ναυπάκτου.
Στο χωριό υπάρχει ναός αφιερωμένος στον ευαγγελιστή Λουκά και κάθε χρόνο στις 17 και 18 Οκτωβρίου διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις.
Το 2001 ο πληθυσμός της Κάτω Μακρινούς ήταν 659 κάτοικοι.
Η Κάτω Μακρινού έχει υψόμετρο 67 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
Φωτογραφίες

Πηγή φωτογραφιών: Facebook, Panoramio


Παρακαλούμε τους φίλους του ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ NEWS αν διαθέτουν ιστορικό, φωτογραφικό ή οτιδήποτε θεωρούν χρήσιμο προς δημοσίευση υλικό να μας το στείλουν στο email makrinianews@gmail.com να το δημοσιεύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: