Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Hellas Rally Raid Lepanto 2013


Ένας μεγάλο αγώνα ταχύτητας αλλά και «επιβίωσης» έγινε στην περιοχή της Ναυπακτίας και της Μακρυνείας (Αράκυνθος). Από της 21 έως της 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας «Hellas Rally Raid Lepanto» (www.hellasrally.org) 2013 με την προοπτική να καθιερωθεί η πραγματοποίηση του στην πανέμορφη περιοχή της Ναυπακτίας.
Η περιπέτεια άρχισε από την Ναύπακτο και εκτυλίχθηκε μέσα στις 11 ειδικές διαδρομές και τα 1600 χλμ που διήνυσαν οι αγωνιζόμενοι με φόντο τα εντυπωσιακότερα τοπία της Στερεάς Ελλάδας. Ο ορεινός όγκος των Αγράφων, της Οίτης, της Γκιώνας, τα περίφημα δάση της Ορεινής Ναυπακτίας και της Φωκίδας και ο Αράκυνθος της Μακρυνείας ήταν το πεδίο δράσης του αγώνα.
Η διαδρομή στην Μακρυνεία άρχισε από την Καψοράχη πέρασε από το Παλαιοχώρι, τους Αγίους Θεοδώρους, την Μεσάριστα και τερμάτισε στην περιοχή της Ναυπακτίας.
Συνολικά έλαβαν μέρος 200 περίπου πληρώματα από όλο τον κόσμο. Πενήντα άτομα οργανωτικής επιτροπής, 2 τετρακίνητα ασθενοφόρα, 2 κινητές κλινικές, 4 ασθενοφόρα και 4 ιατροί σε μοτοσικλέτες αποτέλεσαν το δυναμικό της διοργάνωσης.
Το «Hellas Rally Raid Lepanto 2013» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από την διοργάνωση όσο και από την κάλυψη.  Η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μεταδίδονταν κάθε ημέρα μέσω on line streaming ενώ κάθε βράδυ οι αγωνιζόμενοι θα έχουν 10 λεπτη ενημέρωση για τον αγώνα μέσω ειδικής εκπομπής του «Lepanto TV». 
Ταυτόχρονα με τον αγώνα διεξήχθη ο «1o Hellas Adventure Rally», μια περιπέτεια σε διαδρομές της περιοχής για μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, τετράτροχα και αυτοκίνητα 4Χ4.


Βίντεο από τον αγώνα στην περιοχή της Μακρυνείας
Βίντεο: Lepanto RTV


Δεν υπάρχουν σχόλια: