Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Κατερινούς


 Με μεγαλοπρέπεια εν μέσω πλήθους κόσμου εορτάστηκε η μνήμη του Γενέσιου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς Μακρυνείας Αιτωλοακαρνανίας.

Στο καύχημα ολόκληρης της Μακρυνείας προσέτρεξαν και φέτος για να τιμήσουν την μνήμη της οι κάτοικοι της επαρχίας της Μακρυνείας, άλλοι εκπληρώνοντας ένα τάμα, άλλοι για να την ευχαριστήσουν, άλλοι για να τη ικετεύσουν κι άλλοι για να την τιμήσουν και να την προσκυνήσουν.
Το μοναστήρι λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Γαβαλού αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο που σε κάθε τους πρόβλημα προστρέχουν για να ζητήσουν την μεσιτεία Της.
Και η Κυρά πάντα ανταποκρινόμενη τους χαρίζει πλουσιοπάροχα της ευλογίες του Κυρίου και Υιού της και Θεού μας, Ιησού Χριστού.
Ιερείς από τα χωριά της γύρω περιοχής συμμετείχαν στον υπαίθριο εσπερινό της ιστορικής Ιεράς Μονής, μεταξύ τους και ο Ιερομόναχος π. Κοσμάς Παλαιογιάννης από το Άγιο Όρος ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο ιστορικό μοναστήρι της Κατερινούς, στο Γενέσιον της Θεοτόκου και στην επιλογή της Παναγίας ως Θεοτόκου αλλά και για τα αναρίθμητα θαύματα της Κατερινούς, της μεσίτριας ολάκαιρης της Μακρυνείας.
Η Παναγία η Κατερινού εν μέσω χωρίας μυριάδων θαυμάτων κάνει δε, πολλά θαύματα και σε άτεκνα ζευγάρια τα οποία μετά βαφτίζουν στο Μοναστήρι και πολλές φορές τους αποδίδουν ονόματα της Παναγίας.
Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού προσφέρθηκαν κεράσματα στους εκατοντάδες πιστούς που παρευρέθηκαν εκεί από τις μοναχές και τους διακονητές.
Ενώ στις 22:00 άρχισε η νυχτερινή Θεία Λειτουργία μετά του Όρθρου, όπου τελείωσε λίγο μετά τις 01:30, όπου το Καθολικό του Μοναστηριού ήτο κατάμεστο από νέους κυρίως ανθρώπους που ήρθαν να τιμήσουν την Παναγία όσο πιο κατανυκτικά και ευλαβικά γίνεται.
Καθ’ όλη την διάρκεια της νυχτερινής Θείας Λειτουργίας είχαν τεθεί προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στην Μονή.

Χαίρε των Ιερέων καύχημα,
χαίρε των ευλαβών προσκυνητών το αγαλίαμα
χαίρε της Κατερινιώς το εύρημα
χαίρε της Μακρυνείας το πρόσταγμα.












Πηγή: www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: