Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ευαισθητοποίηση για τον 16χρονο Νίκο από τον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας

Μια αχτίδα αισιοδοξίας αρχίζει να διαφαίνεται στο δράμα της μητέρας από τον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας, που καλείται να σηκώσει το βάρος της ασθένειας του 16χρονου γιού της Νίκου, μαζί με τα άλλα δυο παιδιά της.
Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για μια διαζευγμένη μητέρα την Μαίρη Πιπεράκη, η οποία εντελώς μόνη προσπαθεί να σταθεί στο παιδί της, που εξαιτίας της ασθένειάς του, βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η βοήθεια της Πολιτείας δεν είναι επαρκής, αφού τα έξοδα για την παρακολούθηση της ασθένειας από μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και οι δαπάνες για τις θεραπείες είναι τεράστια και δυσβάστακτα. Όλα αυτά η κα Πιπεράκη καλείται να τα αντιμετωπίσει με 640 ευρώ το δίμηνο που λαμβάνει από τον ΟΓΑ για το παιδί. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να αντιμετωπίσει και τα καθημερινά έξοδα της οικογένειας. Εδώ και ενάμισι χρόνο έχει διακοπεί το αναπηρικό επίδομα του παιδιού, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί και πάλι από την αρμόδια επιτροπή του ΚΕΠΑ στις 20 Σεπτέμβρη.


Η μικρή βοήθεια που είχε μέχρι στιγμής η οικογένεια προέρχεται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Αγρινίου, από την τοπική εκκλησία της Γαβαλούς και από δυο τρεις συγχωριανούς που συμμερίζονται το πρόβλημα. Ωστόσο, μπροστά στο Γολγοθά που καλείται να ανέβει αυτή η οικογένεια η στήριξη αυτή είναι μεν σημαντική, αλλά όχι αρκετή. Η κα Πιπεράκη, βέβαια, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που τη στηρίζουν, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού είναι άμεση και επιβεβλημένη ανάγκη ο 16χρονος Νίκος να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο για να μπορεί να βγαίνει μόνος του από το σπίτι. Το συμβατικό καρότσι που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει η οικογένεια, ο Νίκος δεν μπορεί να το κινήσει μόνος του διότι έχει αδυναμία και στα χέρια.
Η έκκληση που απηύθυνε η κα Πιπεράκη σε όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά ενός τέτοιου αμαξιδίου, το οποίο είναι πολυτέλεια για τα οικονομικά της οικογένειας. Μετά το ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ κάποιοι πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν και θέλησαν να προσφέρουν, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί, για να συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα. Αυτό ήταν μια μεγάλη ανακούφιση για τη μητέρα, η οποία παλεύει καθημερινά για να προσφέρει στο παιδί της ό,τι καλύτερο μπορεί, ώστε να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση και να μπορεί να κάνει κάποια από τα πράγματα που κάνουν και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.
Είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού, ακόμα και αν βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο, να μπορεί να βγει μια βόλτα με τους φίλους του, να παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις νεολαίας, να ασχολείται με το διαδίκτυο, όπως όλοι, και γενικά να ζει σαν φυσιολογικός 16χρονος. Εκπληκτική είναι και η αξιοπρέπεια αυτής της μητέρας, η οποία δεν επαιτεί, αλλά ζητά την ευαισθησία των συνανθρώπων της, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής της με το κεφάλι ψηλά, όπως κάνει τόσα χρόνια. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί ένας λογαριασμός στην Αγροτική Τράπεζα στο όνομα του παιδιού και της μητέρας, προκειμένου οποίος έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να βοηθήσει κατ’ αρχήν για την απόκτηση του αμαξιδίου και στη συνεχεία για την αντιμετώπιση και κάποιων άλλων δαπανών για τη θεραπεία του παιδιού. Ο αριθμός λογαριασμού είναι 6273010128674 στα ονόματα Γούλας Νικόλαος-Χρήστος και Πιπεράκη Μαρία.
Πηγή :www.aerasnews.gr - Της ΒΑΣΩΣ ΒΗΤΤΑ - www.aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: