Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Δις ισόβια στο δράστη του διπλού φονικού στις Παπαδάτες

Δις ισόβια ήταν η ετυμηγορία για τον δράστη του διπλού φονικού στις Παπαδάτες που σόκαρε πριν έναν χρόνο το πανελλήνιο.
Στην εκδίκαση σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αγρινίου συγκλονιστική και καταλυτική υπήρξε η κατάθεση της 19χρονης κόρης του άτυχου ζευγαριού, και πριν λίγη ώρα ακούστηκε η ετυμηγορία. Δις ισόβια για τη διπλή ανθρωποκτονία και τρία χρόνια φυλάκιση με 2000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στο δράστη που για ασήμαντη αφορμή εκτέλεσε εν ψυχρώ τους δύο συγγενείς του.
Η απόφαση ήχησε ως δικαίωση στην κόρη του θύματος και τους συγγενείς τους έστω κι αν δεν εισακούστηκε (με 5-2) και η πρόταση του Εισαγγελέα για επιπλέον καταδίκη του 63χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης.
Η εκδίκαση στη αίθουσα του δικαστικού Μεγάρου στο Αγρίνιο , καθώς διακόπηκε τη Δευτέρα, σήμερα διήρκησε αρκετές ώρες και εξετάστηκαν μάρτυρες που έριξαν φως στην υπόθεση και στην προσωπικότητα του κατηγορουμένου. Σημαντική και η μαρτυρία γυναικός που είδε το διπλό φονικό. Σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη, δικαστές, ένορκοι και ακροατήριο παρακολούθησαν συγκλονισμένη την 19χρονη κοπέλα που- ψύχραιμη αλλά και με διαστήματα που λύγισε- αναφέρθηκε στις συνθήκες του φονικού.
Ο δράστης απολογούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Φυσικά δεν έπεισε υποστηρίζοντας πως δεν επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης αλλά για απόρροια τυχαίου γεγονότος και …μέθης αναφέροντας πως είχε καταναλώσει κρασί. Φάσκοντας και αντιφάσκοντας δεν δίστασε να υποστηρίξει πως το διπλό φονικό ήταν ατύχημα και…αυτοάμυνα. Είπε πως σκότωσε την 53χρονη γυναίκα καθώς εκπυρσοκρότησε το όπλο του και τον άνδρα της σε αυτοάμυνα καθώς του επιτέθηκε με τούβλο. Αρνήθηκε πως αποπειράθηκε να σκοτώσει και την κόρη.
Φυσικά όλα αυτά τα αναίρεσε κατά κάποιον τρόπο όταν ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του προκαλώντας και την εύλογη ερώτηση «γιατί ζητάς συγνώμη αφού λες ότι ήταν ατύχημα;» του Εισαγγελέα. Μια συγνώμη που έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες και οργή.
Πολλές εκφάνσεις της στάσης του εκείνη τη μοιραία ημέρα δεν κατάφερε να εξηγήσει ο φονιάς των συγγενών του. Υποστήριξε πως θέλησε να αυτοκτονήσει μετά το φονικό. Το γεγονός όμως πως έλυσε το όπλο, πήρε από το σπίτι του 1013 ευρώ και τρία πακέτα τσιγάρα φανέρωσαν πως πρόθεση του ήταν απλώς να το σκάσει.
Η ετυμηγορία λοιπόν ήταν αναμενόμενη. Δις ισόβια για τον άνθρωπο που έστειλε στον τάφο τους συγγενείς και γειτονές του, που στιγμάτισε τη ζωή του παιδιού τους. Ένα νέο κορίτσι που σήμερα 19χρονών ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο, που βρήκε συμπαράσταση από πολλούς μετά την τραγωδία. Η απόφαση ήταν μια ικανοποίηση για αυτή και τους συγγενείς της , άγνωστο όμως είναι αν θα καταφέρει να απαλύνει έστω και λίγο τον πόνο της.
Πηγή: www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: