Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ενημερωτική σύσκεψη της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου την Τετάρτη 11 Ιουνίου

Αναλυτικά η πρόσκληση της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου προς την ΕΠΣΑ, όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού και τα ΜΜΕ:
Κύριε Πρόεδρε καλούμε εσάς και τους συνεργάτες σας, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην ενημερωτική σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.30 στις εγκαταστάσεις του EMILEONSPORTCENTER, προκειμένου να αναλύσουμε τις πραγματικές μας θέσεις και να ανταλλάξουμε μαζί σας σκέψεις και απόψεις, με σκοπό να διαμορφώσουμε τις τελικές προτάσεις, που θα υλοποιήσουμε μαζί την επόμενη τετραετία, μετά τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣΑ.

Πριν απ’ όλα και προς άρση των κακόβουλων ψευδών και συκοφαντικών διαδόσεων σχετικά με την έδρα της ΕΠΣΑ, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά για μία ακόμη φορά ότι εμείςΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΕΣΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΘΕΤΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ θέμα αλλαγής της έδρας της ΕΠΣΑ, η έδρα θα παραμείνει στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, τελεία και παύλα.
Όσοι διαδίδουν τα αντίθετα βρίσκονται υπό το κράτος σύγκλησης και πανικού και αντί να καταθέσουν προτάσεις, επιδίδονται σε τέτοιες μεθόδους, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους παράγοντες από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με την προσδοκία να αποκομίσουν εκλογικά ωφέλη.
Λυπούμαστε πραγματικά που δεν μπορούμε να ασκήσουμε κριτική στο έργο της ΕΠΣΑ, για την τετραετία που πέρασε, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υφίσταται. Η όλη τους δραστηριότητα εξαντλήθηκε στη διαχείριση των πρωταθλημάτων και μόνο αυτή. Ουδεμία πρωτοβουλία ανέλαβε η σημερινή διοίκηση της ΕΠΣΑ για την πρόοδο και ανάπτυξη του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Η ανεπάρκειά τους ήταν προφανής και μας κατέπληξε αρνητικά.
Εμείς δεν θα σπαταλήσουμε το χρόνο μας κατηγορώντας τους, αλλά ευθύς εξ αρχής θα επιδοθούμε στην αντιμετώπιση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζετε ως παράγοντες των σωματείων αφ’ ενός και αφ’ ετέρου στη χάραξη αναπτυξιακής ποδοσφαιρικής πολιτικής.
Για τους λόγους αυτούς καταθέτουμε επιγραμματικά τις βασικές μας προτάσεις, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα συμπληρωθούν και θα βελτιωθούν από τις δικές σας παρεμβάσεις, στο διάλογο που ανοίγουμε και θα αποτελέσουν τις βασικές θέσεις της ΕΠΣΑ προς υλοποίηση.
1)    Θα τροποποιήσουμε άμεσα, πραγματικά και ουσιαστικά τα αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά άρθρα του δήθεν τροποποιημένου καταστατικού της ΕΠΣΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το άρθρο 30 προβλέπει, ότι η πλειοψηφούσα παράταξη στις εκλογές έστω και με μία ψήφο, εκλέγει τα 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα τρία μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και όλους τους αναπληρωματικούς. Αυτή κι αν είναι δημοκρατική διάταξη! Όλοι θυμόσαστε με ποιές διαδικασίες πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της 9ης Οκτωβρίου 2013, τα σχόλια από εμάς είναι περιττά.
2)    Θα εργαστούμε μεθοδικά για την σε βάθος καλλιέργεια των πρωταθλημάτων υποδομών, όλων των μικρών ηλικιών με πολύπλευρη στήριξη.
3)    Με διαδικασίες γενικής συνέλευσης, με διάλογο και συλλογική απόφαση, θα αναδιαρθρώσουμε τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών. Δεν μπορεί να μιλάμε σοβαρά για πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας με 14 ομάδες και να έχουμε παράλληλα πολυέξοδους, ψυχοφθόρους και εξαντλητικούς για τις ομάδες αγώνες PLAY OFF και PLAY OUT, που μπορεί να μην έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
4)    Θα προβούμε σε άμεσες ενέργειες για την κατασκευή σύγχρονων γηπεδικών εγκαταστάσεων και συντήρηση των υπαρχόντων σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους.
5)    Διαιτησία, μέγα και διαχρονικό θέμα. Για να έχουμε αξιόπιστα πρωταθλήματα, πρέπει εκτός των άλλων να έχουμε καλές διαιτησίες. Αφού πρώτα εξασφαλίσουμε στους διαιτητές ασφαλείς συνθήκες στα γήπεδα, θα απαιτήσουμε απ’ αυτούς ισονομία με δίκαιη και σωστή εφαρμογή των κανονισμών. Όσοι θα ανταποκριθούν θα επιβραβεύονται. Σε κάθε περίπτωση άπαντες θα ελέγχονται όπως ορίζουν οι κανονισμοί.
6)    Θα αναβαθμίσουμε το θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών, αρχής γενομένης από την οργάνωση του τελικού, με τη λαμπρότητα που αρμόζει.
7)    Θα καταθέσουμε τεκμηριωμένες προτάσεις στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, σχετικά με τις ηλικίες των συμμετεχόντων ποδοσφαιριστών ανά κατηγορία και τροποποίηση των διατάξεων ως προς τις πειθαρχικές ποινές και τα χρηματικά πρόστιμα σε βάρος των ερασιτεχνικών ομάδων.
8)    Θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή στην πάσης μορφής ΒΙΑ στα γήπεδα.
9)    Η συγκρότηση των μεικτών ομάδων ΕΠΣΑ θα γίνεται με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια.
10) Οι προσλήψεις των ενωσιακών προπονητών θα γίνονται με τη συμμετοχή στις διαδικασίες του εκάστοτε προέδρου του Σ.Π.Π. Δυτικής Ελλάδος.
11) Θα γίνει εκλαϊκευμένη επιμόρφωση κανονισμών, στους ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους ακόμη, με επισκέψεις των αρμοδίων εκπαιδευτών, στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των ομάδων, στην αρχή της περιόδου, κατόπιν προγραμματισμένων συναντήσεων.
12) Θα διεκδικήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις νόμιμες επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων, με παράλληλη προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών.
13) Θα μεριμνήσουμε για τη δωρεάν ιατρική εξέταση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, καθώς και για την ασφάλισή τους.
14) Θα δημιουργήσουμε τράπεζα αίματος και θα συνεργαστούμε με το σύλλογο αρωγής και αλληλεγγύης ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και διαιτητή, για την ενίσχυση των ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζουν δύσκολους τραυματισμούς.
15) Θα δημιουργήσουμε ποδοσφαιρικό μουσείο και αθλητική βιβλιοθήκη.
16) Θα διοργανώσουμε και άλλες αθλητικές πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, με σκοπό την ανύψωση του κύρους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
17) Θα συγκροτήσουμε επιτροπή προσωπικοτήτων του ποδοσφαίρου, για να εισηγείται στο Δ.Σ. της ΕΠΣΑ την βράβευση των όντως αριστευσάντων και διακριθέντων, για να αποφύγουμε τις μαζικές βραβεύσεις που απαξιώνουν το κύρος και την αξία του θεσμού.
18) Μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων κάθε έτος, θα διοργανώνεται διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά παίδων και νέων, με παράλληλη διοργάνωση αναλόγου σεμιναρίου για προπονητές και διαιτητές.
19) Θα συνεργαστούμε με τους προϊσταμένους όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, με στόχο τη διάδοση και εξάπλωση του ποδοσφαίρου με σωστό τρόπο, στους νεαρούς μαθητές, με ενέργειες όπως α) προβολή επιτευγμάτων και διακρίσεων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και Αιτωλοακαρνάνων διακριθέντων σε υψηλό επίπεδο ποδοσφαιριστών, β) διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου ανά Σχολείο και περιοχή και γ) εκλαϊκευμένη ενημέρωση και μύηση των μαθητών στις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου.
20) Βιντεοσκόπηση των κρίσιμων αγώνων και δημιουργία διαδικτυακής ενωσιακής εκπομπής.
21) Αλλαγή νοοτροπίας και φιλοσοφίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κατά τα πρότυπα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.
Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις μας, τις οποίες ευελπιστούμε να εμπλουτίσουμε και με τις δικές σας προτάσεις, έτσι ώστε να βγάλουμε το τοπικό ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο από το τέλμα και τη μετριότητα στην οποία βρίσκεται, εξαιτίας της απραξίας της σημερινής διοίκησης της ΕΠΣΑ.
Τελειώνοντας επιθυμούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα εργαστούμε με πάθος, με μεράκι και όρεξη για δουλειά, έτσι ώστε να κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες μας, για να επιτύχουμε όλοι μαζί την πρόοδο, την αναβάθμιση και την αναγέννηση του ποδοσφαίρου μας, με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σ’ όλα τα επίπεδα, με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, χωρίς αόριστες δικαιολογίες, συσκοτήσεις και μετατοπίσεις ευθυνών.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.
1)    Αλεξόπουλος Ιωάννης, Ιατρός Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής ΓΝ Αγρινίου
2)    Αϋφαντής Γεώργιος, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Ομίλου ΑΫΦΑΝΤΗΣ ΑΕΒΕ
3)    Γιαννιώτης Σταμάτης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Τρίκαρδου Κατοχής
4)    Κατσινούλας Παναγιώτης, Διευθυντής Γυμνασίου Αγίου Κων/νου
5)    Κουτσογιάννης Αθανάσιος, Έμπορος αυτοκινήτων (Ναύπακτος)
6)    Κουτσομπίνας Χρήστος, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Φλόγας Παλαιομάνινας
7)    Κωστόπουλος Λεωνίδας, Επιχειρηματίας, Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναιτωλικού
8)    Λιανός Ευάγγελος, Ταξίαρχος Ε.Α. ΕΛ.ΑΣ.
9)    Μπούρδος Λουκάς, Συνταξιούχος Αστυνομικός
10) Νάκας Παναγιώτης, Επιχειρηματίας «Τόμπρας», Πρόεδρος Ένωσης Αγ. Δημητρίου
11) Ντάουλας Δημήτριος, Συνταξιούχος, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων
12) Παλαιοπάνος Γεώργιος, Αγρότης, Μέλος Συμβουλίου Κοινότητας Ρίγανης & Μέλος Δ.Σ Αναγέννησης Ρίγανης.
13) Ρόκκος Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός, Γενικός Γραμματέας Κεραυνού Μυρτιάς
14) Ρούτσης Θεόδωρος, Υπάλληλος Δικαστηρίων, Πρόεδρος Ακαρνανικού Φυτειών
15) Σαράκης Χριστόφορος, Ασφαλιστής
16) Στεργίου Παναγιώτης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός
17) Τριάντης Γεώργιος, Ιατρός, Διευθυντής Καρδιολογικής Σισμανόγλειου Νοσοκομείου
18) Φασσιανός Ιωάννης, Υδραυλικός, μέλλος Δ.Σ. Αμβρακικού Λουτρού
19) Φουρλάνης Μάρκος, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Παναμβρακικού Μπούκας
20) Χολέβας Νικόλαος, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος PRAKTIKA Α.Ε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: