Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σπάνια έκθεση βιβλιογραφίας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο Αιτωλ/νίας 17-24 Αυγούστου 2014. Άγνωστες πηγές που αναφέρονται στον Άγιο Κοσμά παρουσιάζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Έκθεση βιβλιογραφίας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο Αιτωλ/νίας  

17-24 Αυγούστου 2014


Μια σπάνια έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Θέρμο Αιτωλ/νίας από τις  17έως τις 24 Αυγούστου 2014 στη βιβλιοθήκη του ομώνυμου Δήμου . Η  έκθεση αφορά τη βιβλιογραφία που αναφέρεται στο έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, αρχής γενομένης από τα προεπαναστατικά χρόνια όταν ο Αλή Πασάς ο Τεπελενλής χρηματοδότησε το πρώτο βιβλίο για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, το οποίο εξεδόθη σε τυπογραφείο της Βενετίας, μέχρι τις μέρες μας. Η έκθεση ήδη έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των συγγραφέων και ερευνητών του είδους, οι οποίοι αναμένονται να αφιχθούν στο Θέρμο το επίμαχο χρονικό διάστημα. Η έκθεση πρώτη στα παγκόσμια χρονικά στο είδος της παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Θέρμου με αφορμή τη συμπλήρωση 300 χρόνων από την γέννηση του Αγίου.
Οι πάνω από 400 αυτοτελείς εκδόσεις, μεταξύ των ετών 1814-2014 που θα εκτεθούν, προέρχονται από το Αρχείο του Γεωργίου Β. Παπανικολάου και συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο του με τίτλο «ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ».
Μιλήσαμε με τον καταξιωμένο ερευνητή Γιώργο Β. Παπανικολάου ο οποίος μεταξύ άλλων με τη σεμνότητα που τον διακρίνει μας δήλωσε τα εξής: "Σε όσους αναγνώστες, φίλους και συλλέκτες ο δρόμος περνάει από το Θέρμο είναι προσκεκλημένοι". 
Οι ενδιαφερόμενοι για την έκθεση μπορούν να επικοινωνούν απευθείας μετο Δήμο Θέρμου ή με τον ερευνητή Γιώργο Β. Παπανικολάου στο τηλ. 6977280171
Εμείς από τη μεριά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία. 
Βασίλης Ι. Κόκκοτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: