Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Διήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου στην Αιτωλοακαρνανία

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η διήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου ο Χρήστος Βασιλάκος επισκέφθηκε το Θέρμο και συμμετείχε σε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, με τον νέο Δήμαρχο κ. Κωνσταντάρα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, όπου συζητήθηκαν θέματα εκπαίδευσης, η επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Θέρμου καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Στη συνέχεια ακολούθησε επιτόπια επιθεώρηση,  στα υπό ανέγερση κτίρια του νέου Γυμνασίου – Λυκείου Θέρμου, κατά την οποία ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δημάρχου Θέρμου και του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάπτυξη του Δήμου αλλά και για την προώθηση των αιτημάτων τους.

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, βρέθηκε στο Κεφαλόβρυσο, στην έδρα της επιχείρησης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» , η οποία παρουσιάζει σημαντική καινοτομική και εξαγωγική δραστηριότητα στο χώρο της ελιάς από το 1965. Τον Γενικό Γραμματέα υποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Ζούκας, ο οποίος και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της.

Στη απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Βασιλάκος παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Επιχειρηματικό Χωριό» στην περιοχή της Μακρυνείας, όπου είχε τη δυνατότητα να «γνωρίσει» τα τοπικά προϊόντα, να συζητήσει με τους εκθέτες και να καταγράψει τους προβληματισμούς τους. Εν συνεχεία, στην ομιλία του, ως κεντρικός εισηγητής, παρουσίασε τις αναπτυξιακές προοπτικές του πρωτογενούς τομέα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας με βάση το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο και τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του αγροτικού δυναμικού μέσα στις σημερινές συνθήκες και εξελίξεις της οικονομίας και τεχνολογίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: