Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Οι κλέφτες δεν χαρίζουν κάστανα.... Γιορτή Κάστανου στο Άνω Κεράσοβο

Χτες το βράδυ η Γιορτή Κάστανου στο Άνω Κεράσοβο πήγε καταπληκτικά. Από θέμα κόσμου και κεφιού δηλαδή, μια και βοήθησε κι ο καιρός που τον λες ακόμα και καλοκαιρινό. Κι αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που το πάλεψαν και καθιέρωσαν αυτή τη γιορτή σε ένα από τα πιο ωραία χωριά της περιοχής, με ένα περιβάλλον απίστευτο.
Αλλά όπως η χαρά στους γάμους κρατάει λίγο και με τις κλεψιές που γίνονται πλέον στα σπίτια των παντρεμένων κρατάει ακόμα λιγότερο, έτσι και στο Άνω Κεράσοβο δεν αποφύγαμε τις απώλειες. Κάποια στιγμή, μέσα στο τσακίρ κέφι κι ενώ έδειχναν όλα ειδυλλιακά με γλέντι, κέφι, τραγούδι και χορό, πήρε το μικρόφωνο από την ορχήστρα ένας νεαρός και ανακοίνωσε με πολύ λύπη:Την ώρα
που είμαστε όλοι εδώ έχουν κλέψει ήδη δυο σπίτια στο χωριό! Σας το λέω να το ξέρετε, να έχετε το νου σας τώρα που είστε εδώ και γλεντάτε. Είπε τον καημό του ο άνθρωπος-από το ύφος του σίγουρα ήταν ιδιοκτήτες του ενός από τα δύο σπίτια-και κατέβηκε. Επακολούθησε το λεγόμενο "ψάξου" ανάμεσα στον κόσμο με τηλέφωνα στους παραμένοντες ή με κατά τόπους αυτοψίες για το τι συμβαίνει. Οι ποντικοί είχαν κάνει τη δουλειά τους πάντως και όσο να ‘ναι μετά από αυτό η ανεμελιά του πανηγυριού υποχώρησε κάπως.
Τελικά δεν σε αφήνουν ούτε το πανηγύρι στο χωριό σου να χαρείς οι κανάγιες.
Πάντως δεν έπαψε η Γιορτή Κάστανου που ακόμα και με αυτό το δυσάρεστο συμβάν σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: