Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Επικίνδυνη έχει καταστεί η γέφυρα Μπανιά

Mε κείμενο που διανεμήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου Κώστας Μαραγιάννης τονίζει την  ανάγκη άμεσης επέμβασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  για την επισκευή της γέφυρας του Μπανιά.
Αναφέρει χαρακτηριστικά:
   «Η πολύπαθη γέφυρα του Μπανιά, στη Βλαχομάνδρα, που συνδέει το Δήμο Ναυπάκτου με το Δήμο του Θέρμου, έχει για άλλη μια φορά διαλυθεί και έχει γίνει επικίνδυνη για την ασφάλεια των αυτοκινήτων και των οδηγών. Το διαπιστώνουν καθημερινά οι διερχόμενοι οδηγοί  που δεν  ξέρουν, αν θα βρεθούν ασφαλείς στην απέναντι πλευρά ή θα σφηνωθούν με το όχημά τους σε κάποιο κενό που δημιουργήθηκε από τη μετακίνηση των μεταλλικών και ξύλινων μερών.

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε η ιστοσελίδα «Nafpaktianews» αποδεικνύουν του λόγου το αληθές  και στην πραγματικότητα υποδεικνύουν στην υπεύθυνη Τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το χρέος τους να κινηθούν άμεσα, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και προκηρύξεις που διαρκούν μήνες ολόκληρους, για την επίλυση του προβλήματος με μια ουσιαστική επισκευαστική παρέμβαση, ώστε να μην διαλυθεί η γέφυρα πριν ολοκληρωθεί ο χειμώνας.
 Ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας που επανεξελέγη από την πλειοψηφία του λαού του νομού Αιτωλ/νίας, η Αντιπεριφερειάρχης κ .Χριστίνα Σταρακά και  ο υπεύθυνος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Λύτρας, o κ. Νίκος Υφαντής, θα πρέπει να λύσουν άμεσα το πρόβλημα και να τηρήσουν την υπόσχεση που έδωσαν ότι θα παρεμβαίνουν και θα λύνουν τα άμεσα προβλήματα, στη σύσκεψη ενημέρωσης και καταγραφής των προβλημάτων και των προτεραιοτήτων του Δήμου Θέρμου που έγινε στο Δημαρχείο του Θέρμου στις 14 Οκτωβρίου 2014.
 Αναμένουμε πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες, προτού θρηνήσουμε θύματα και αποθαρρύνουμε κάθε επισκέπτη από τον ερχομό του στην περιοχή μας και τη διέλευσή του από το συγκεκριμένο οδικό άξονα.»


1 σχόλιο:

makrinia news είπε...

Όσοι περνάμε από αυτή την γέφυρα διαπιστώνουμε ότι η εγκατάλειψη βασικών έργων υποδομής είναι τέτοια που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών που τυχαίνει να χρησιμοποιούν και αυτό το πέρασμα.
Η πολιτεία από την μεριά της θα πρέπει να δει και να συντηρεί τα τόσο απλά και ιστορικά μνημεία.
Από την άλλη αυτό το γεφύρι αν το χρησιμοποιούσαν μόνο τα ΙΧ επιβατηγά η μικρού βάρους αυτοκίνητα δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Πόσο θα κόστιζε στον εργολάβο, ο οποίος περνάει με τα φορτηγά του φορτωμένα με οικοδομικά υλικά, να την συντηρήσει;
Όλοι περιμένουμε από το κράτος...... ενώ εμείς αδιαφορούμε επιδεικτικά.....
Θα μας κακοφανεί βέβαια αν σε λίγα χρόνια πληρώνουμε διόδια και στο δρόμο Ναύπακτος - Μακρυνού - Θέρμο.....