Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Στη Γερμανία οι απεργίες δεν κρίνονται παράνομες! – Στην Ελλάδα;

Το διαιτητικό δικαστήριο της Γερμανίας στη Φρανκφούρτη με απόφαση του έκρινε ότι η γενική απεργία των μηχανοδηγών που έχει παραλύσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μπορεί να συνεχιστεί προς το παρόν, απορρίπτοντας το αίτημα της διεύθυνσης της Deutsche Bahn.
Η εταιρεία διαχείρισης των γερμανικών σιδηροδρόμων κατέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας μια δικαστική απόφαση με την οποία θα υποχρεωνόταν το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς να σταματήσει την απεργιακή κινητοποίηση.
Η τετραήμερη απεργία από το σιδηροδρομικό συνδικάτο GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivfurher) έχει προκαλέσει σχεδόν ολική ακινητοποίηση των τρένων στη Γερμανία προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών.
Τα αιτήματα του συνδικάτου GDL αφορούν αύξηση των μισθών, μείωση του ωραρίου απασχόλησης και το δικαίωμα του συνδικάτου να διαπραγματεύεται με την Deutsche Bahn και εξ ονόματος άλλων κατηγοριών εργαζομένων και όχι μόνον των μηχανοδηγών.
Στην Ελλάδα η κάθε κοινωνική ομάδα έκανε απεργία για τον εαυτό της μόνο και όχι για το σύνολο. Έτσι δημιουργήθηκαν οι μισθολογικές ανισότητες.
Είναι κι αυτός ένας λόγος που οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται πλέον το συνδικαλιστικό κίνημα.... 
Είναι κι αυτός ένας λόγος που τα αιτήματα των απεργών δεν πείθουν την δικαστική εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: