Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

8ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21,1 χλμ.) «Μιχάλης Κούσης», την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς , και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου – ΕΟΛΣΜΑΥ διοργανώνουν   τον 8ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο (21,1 χλμ.) «Μιχάλης Κούσης», την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015.
Πρόκειται για μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην οποία παίρνουν μέρος κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων.
Αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη και είναι αναμφίβολα το κορυφαίο γεγονός στο χώρο του κλασσικού αθλητισμού.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι αγώνες να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αίγλη και δημοσιότητα «Πρόκειται για μία διοργάνωση, η οποία φιλοδοξούμε να καταστεί η καλύτερη «διαφήμιση»  για την πόλη μας, στο μέλλον. Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου, www.agrinio.gr (http://84.205.237.72/ticket/kousis/index.php), υπάρχει ειδικός σύνδεσμος, ο οποίος παραπέμπει στο νέο site,  για τον 8ο ημιμαραθώνιο. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον αγώνα, να δηλώνετε ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σας ,τη  διαδρομή του αγώνα κ.α. Σας περιμένουμε να δηλώσετε συμμετοχή, προκειμένου να τιμήσουμε το μεγάλο Αγρινιώτη αθλητή, ο οποίος τίμησε την πόλη μας και πρόωρα έφυγε από κοντά μας» αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Νίκος Γκρίζης.

Ο Μιχάλης Κούσης (1953 – 24 Μαΐου 2005) ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και ο μεγαλύτερος σύγχρονος μαραθωνοδρόμος της χώρας.
Γεννήθηκε το 1953 στο Αγρίνιο και ήταν αθλητής της ΓΕΑ και μέλος της εθνικής ομάδας συνεχώς από το 1971 έως το 1987. Έλαβε μέρος σε 3 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων το 1976, το 1980 και το 1984 και αναδείχτηκε πολλές φορές πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης σε μεγάλες αποστάσεις και στο μαραθώνιο. Μεγάλη στιγμή ήταν και το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το 1979 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Σπλιτ της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όταν και βρέθηκε κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε και σαν καλύτερος αθλητής όλων των αγωνισμάτων από τον ΠΣΑΤ.
Ο Μιχάλης Κούσης πέθανε αιφνίδια το 2005 από ανακοπή καρδιάς ενώ έκανε την καθιερωμένη του προπόνηση στο δάσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά για την διεξαγωγή του αγώνα:
8ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (21,1 ΧΛΜ.)
Στη μνήμη ‘’ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ ‘’ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 – ΑΓΡΙΝΙΟ
Εκκίνηση: ώρα 11:15, χωριό Βαριά (Δογρή)
Αφετηρία – Διαδρομή: Βαριά (Δογρή)  – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο –Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική Οδός – Χαριλάου Τρικούπη.
Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο.
Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνει με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου. Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1997 και μεγαλύτεροι).
5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης.
- Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα
- Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και    διπλώματα.
- Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.
Χρηματικά έπαθλα έχουν προβλεφθεί για τους έξι (6) πρώτους αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης (βλ. παρακάτω)
Στους νικητές των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.
Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνα:
1. 18-29 ετών Α & Γ
2. 30-39 ετών Α & Γ
3. 40-44 ετών Α & Γ
4. 45-49 ετών Α & Γ
5. 50-54  ετών Α & Γ
6. 55 -59  ετών Α & Γ
7. 60 + ετών Α & Γ
6. ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στη φόρμα που υπάρχει στο site του Δήμου Αγρινίου μέχρι Τετάρτη  25 Φεβρουαρίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν   μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι  χρονομέτρησης.
Οι οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον προβλεπόμενο να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα ενωρίτερα από την παραπάνω  ημερομηνία.
7. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές από το Αγρίνιο στο χώρο Αφετηρίας με μέσα της διοργάνωσης.
Ώρα αναχώρησης: 9.30 π.μ.
Σημείο αναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός – σχολικό συγκρότημα Λορέντζου Μαβίλη.
8. ΙΑΤΡΙΚΗΚΑΛΥΨΗ
Ο 8ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» καλύπτεται με πλήρη ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
9. ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Α) Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο πάνω στο οδόστρωμα.
Β) Κατά την διάρκεια της διαδρομής αν κάτι δεν πάει καλά  μπορείτε να ζητήσετε  πληροφορίες ή βοήθεια από τους υπευθύνους των σταθμών, ή από τους ραδιοερασιτέχνες που καλύπτουν την διαδρομή, ή από τον πλησιέστερο κριτή.
Γ) Πίσω από τον τελευταίο  αθλητή θα υπάρχει Λεωφορείο του Δήμου που θα μπορεί να επιβιβάζεται όποιος δεν θα μπορεί να συνεχίσει, Καθώς επίσης θα ακολουθεί και ασθενοφόρο.
Δ) Στην αφετηρία θα υπάρχει υπεύθυνος που θα μεταφέρει το σάκος  με τον ιματισμό των αθλητών και τα προσωπικά αντικείμενα στον τερματισμό (Δημοτικό Θέατρο).
10. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΑΘΛΗΤΩΝ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά σε (4)σταθμούς: 5ο  ,10ο ,15ο  & 18ο  χλμ.
Στην Αφετηρία θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό.
Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά αναψυκτικά.
11. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ / ΝΤΟΥΣ
Μετά τον τερματισμό, δίνεται η δυνατότητα για αποδυτήρια και ντους στους αθλητές που τερματίζουν. Η μεταφορά στο Εθνικό Στάδιο Αγρινίου γίνεται με μέσα της διοργάνωσης.
12. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΑΘΛΗΤΩΝ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές: Στις 14:15, λίγα μέτρα από το χώρο του τερματισμού στο Δημαρχείο θα παραλαμβάνετε το μεσημεριανό γεύμα.
Δ) Σε όλους τους αθλητές – τριες, που θα αγωνιστούν ο Δήμος ΑΓΡΙΝΊΟΥ – θα παραθέσει γεύμα αμέσως μετά το τέλος των αγώνων.
Παρέχεται φιλοξενία (1 διανυκτέρευση με διατροφή, σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο) των επιλεγμένων αθλητών – τριών, καθώς και ένα μέρος του συνολικού αριθμού δωματίων των Συλλόγων Δρομέων Υγείας.
Ε) Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση των Συλλόγων και διαμονή, για να καλυφθεί οικονομικά πρέπει από πριν να έχει συμφωνηθεί με τους διοργανωτές.
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ – ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ SITEΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «8ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
13.  ΧΡΗΜΑΤΙΚΑΒΡΑΒΕΙΑΣΤΟΝΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΑ- Γ.
1) Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα επιβραβεύεται η αγωνιστική προσπάθεια και επιτυχία των ΕΞΙ (6) πρώτων νικητών – τριών της κατηγορίας Α-Γ, με τα παρακάτω «χρηματικά βραβεία»  ΜΟΝΟ  ΤΟΥ  Ημιμαραθωνίου  Δρόμου ΄΄Μιχάλης Κούσης΄΄.:
Χρηματικά Βραβεία   ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 21.100m«ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ» 2015
1ος   800,00 € –   1η 800,00 €
2ος  500,00  €  -  2η 500,00 €
3ος  400 ,00 € -   3η 400,00 €
4ος  300,00  €  -  4η 300,00 €
5ος  200,00  € -    5η 200,00 €
6ος 100,00 €       6η 100,00 €
Οι Δηλώσεις συμμετοχής  θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα οι διοργανωτές σε περίπτωση που καλυφθεί ο αριθμός των συμμετοχών έχουν  το δικαίωμα να κλείσουν την  ηλεκτρονική φόρμα δηλώσεων. Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν   συμμετοχή   μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι  χρονομέτρησης.
14. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ.
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
- Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
- Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων.
Β. -Λαϊκός Δρόμος  5km  Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – νεανίδων – παίδων – κορασίδων .
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Διασταύρωση Ερμίτσας Παναιτωλίου (οδός Χαρ.Τρικούπη Παναιτωλίου).
Ώρα εκκίνησης:  10.45 π.μ.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ
Γ. - Αγώνας Δρόμου 1 km για μαθητές –τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κόμβος sprider (Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη).           
Ώρα εκκίνησης  11.40 π.μ
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας (ΑΓΡΙΝΙΟ)
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1000 μέτρα Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων θα γίνονται στα Γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας Πολιτισμού &  Αθλητισμού Δαγκλή 27 (Αγρίνιο) .
Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου του ενός  (1) km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Δαγκλή 27 και στην : κ. Μπαλάσκα Χριστίνα, αφού πρώτα καταθέσουν  υπεύθυνη δήλωση ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km, περί της καλής  υγείας τους.
*Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά τους όρους της φιλοξενίας, καθώς επίσης για  οποιαδήποτε πληροφορία τεχνικού ενδιαφέροντος επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο αγώνων Θανάση  Μουρτζιάπη Ph.D. στο τηλέφωνο 26410-23818 & 6973435373.

Δεν υπάρχουν σχόλια: