Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

«Ξεδιπλώνεται» το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ξεκινούν συντηρήσεις σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο

Με επιμονή, μεθοδικότητα και κοπιώδεις προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τη συντήρηση και αποκατάσταση των εθνικών και επαρχιακών οδικών αρτηριών, για να μπορούν οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας.
Στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τον τρόπο εκτέλεσης των έργων, τα οποία θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και περιλαμβάνουν συντηρήσεις οδοστρώματος, ηλεκτροφωτισμού, φωτεινών σηματοδοτών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, με στόχο την άρση της επικινδυνότητας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
«Συνεχίζουμε την τιτάνια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η αιρετή Περιφέρεια το έτος 2011 ώστε να διασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους συνολικά για 4.700 χιλιόμετρα δρόμων, ένα τόσο εκτεταμένο οδικό δίκτυο που έχει τεράστιες ανάγκες διαρκούς συντήρησης. Και για πρώτη φορά προλαμβάνουμε και μεριμνούμε σε βάθος διετίας, τόσο δηλαδή για το τρέχον έτος 2015, όσο και για το 2016» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Με τα έργα αυτά, βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, η μετακίνηση των πολιτών και η διακίνηση των εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας, αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Είμαστε σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τους Δήμους, την Τροχαία και όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να ελέγχουμε το οδικό δίκτυο και να παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται. Παράλληλα οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας καταγράφουν και επισημαίνουν επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο, οι οποίες χρήζουν παρέμβασης».

Συνολικά θα εκτελεστούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 25 έργα, και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, με συνολικό προϋπολογισμό 24.526.000 ευρώ και αφορούν εργασίες αποκατάστασης, συντήρηση δικτύου, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, προσθήκη πρανών κ.α.
Από αυτά τα δύο αφορούν στο σύνολό της την Περιφέρεια και πρόκειται για τη «Συντήρηση Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Σηράγγων του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», περιόδου 2014-2016, με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ και την «Συντήρηση Φωτεινής Σηματοδότησης αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιόδου 2015-2016», με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.
Πέντε έργα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας θα εκτελεστούν πέντε (5) έργα τα οποία έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2.650.000 ευρώ και αφορούν βελτιώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
«Τα προβλήματα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και οξύνονται συνεχώς και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που, ιδίως φέτος το χειμώνα, αντιμετωπίσαμε σε μεγάλο βαθμό. Για αυτό η παρέμβασή μας με εργολαβίες κρίνεται επιβεβλημένη» υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.
Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν:
- Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Βάλτου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού
 500.000
ευρώ.
- Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Μεσολογγίου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ετών 2015-2016, προϋπολογισμού
 350.000
ευρώ.
- Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Τριχωνίδας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ετών 2015-2016, προϋπολογισμού
 800.000
ευρώ.
- Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Ξηρόμερου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ετών 2015-2016, προϋπολογισμού
 500.000
ευρώ.
- Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Ναυπακτίας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ετών 2015-2016, προϋπολογισμού
 500.000
ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: