Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Θερμή και υγρή η φετινή άνοιξη στην Ελλάδα

Η φετινή άνοιξη θα είναι θερμή και ξηρή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης σύμφωνα με προβλέψεις της Weather Services International,μιας εξειδικευμένης αμερικανικής εταιρείας που παρέχει μετεωρολογικές προγνώσεις στους κλάδους της ενέργειας και της αεροπλοΐας.
“Ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου στη δυτική Ευρώπη επικράτησαν θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις συνηθισμένες, το ψυχρό μέτωπο δεν θα διαρκέσει φέτος τον χειμώνα, για δεύτερη συνεχή χρονιά” αναφέρει ο μετεωρολόγος της WSI, Δρ. Τομ Κρώφορντ.
“Αυτή η αναπάντεχα σταθερή τάση αναμένεται να διατηρηθεί και την άνοιξη, καθώς οι ήπιες ατμοσφαιρικές πιέσεις στον Ατλαντικό διαμορφώνουν ομαλές και ξηρές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης”.
Ωστόσο, στη γειτονιά της Ελλάδας, τη νοτιοανατολική Ευρώπη, θα εκδηλωθούν βροχέςπαρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. «Η άνοιξη προβλέπεται να είναι ξηρή στις περισσότερες τοποθεσίες, με εξαίρεση τμήματα της βόρειας και κεντρικής Σκανδιναβίας και την νοτιοανατολική Ευρώπη» γράφει ο Κρώφορντ.
Θερμοκρασίες ελαφρώς μικρότερες από τα κανονικά επίπεδα θα σημειωθούν μόνο στη Βρετανία και την Ιρλανδία.
Ο Κρώφορντ επισημαίνει μάλιστα ότι «εάν η άνοιξη είναι τόσο ξηρή όσο προβλέπουν πολλά από τα μοντέλα μας, αυτό ενδέχεται να υποδεικνύει αυξημένες πιθανότητες ενός ζεστού καλοκαιριού σε ορισμένες περιοχές».

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: